Равенство между половете е нужно за всяко успешно начинание

MOVE.BG домакинства дискусия на BCWT и Български младежки делегати към ООН


От МOVE.BG, публикувана на 12 май 2017

На 10.05.2017 г. Българският център на жените в технологиите (BCWT) и Българските младежки делегати към ООН и проведоха съвместно отворена дискусия на тема: „Равенството между половете – необходима съставка на всяко успешно начинание“. В рамките на кампанията „17 цели за 2017-та“ и Цел 5 – Равенство между половете, беше отделено специално внимание на важността на темата за женската активност и предприемчивост.

По време на събитието фокусът беше върху темата през опита, мисиите и целите на Bulgarian Centre of Women in Technology – BCWT.

Директорът на организацията – Саша Безуханова, сподели за личните си мотиви за създаване на организацията, за това защо е важно да стимулираме жените от ранна възраст да развиват своите технологични и предприемачески умения, каква е връзката между образованието и насилието над жени, както и няколко интересни и поучителни лични истории.

Ценния си опит с нас сподели и Надежда Дерменджиева

Изпълнителен директор на Български фонд за жените, занимаваща се с проблемите на пола (gender issues) от 10 години. Тя разказа за направленията, по които фонда работи, проблемите, с които се сблъскват и победите, които са постигнали.

В разговора online се включи и 23-годишната Маги Назер

Пътешественик и предприемчив човек с отношение по темата за равенството между половете. Маги предаде ценна информация за научното изследване, което е извършила в началото на тази година, свързано с правата на жените и момичетата в Сиера Леоне, където е прекарала 5 седмици. Освен това сподели с аудиторията ни мотивите си да приеме темата за равенството между половете за свое лично призвание и борба.

MOVE.BG

Автор

още от Актуално