За България в Новото време: интервю със Саша Безуханова

Един откровен разговор на Саша Безуханова с Иво Василев: поглед към отминалите 7 години на MOVE.BG и мисията на организацията да трасира бъдещето.


От МOVE.BG, публикувана на 10 юли 2020

“2013 година беше година на колективно пробуждане за промяна. Хората излязоха на улицата без команда и без водач с осъзнаването, че нещо трябва да се случи по различен начин. Тогава създадохме MOVE.BG с идеята да изградим едно пространство, в което пулсиращи общности да се събират зад конкретни идеи и каузи, да ги решават и да предават като ехо на обществото това знание.

От самото си начало MOVE.BG е една лаборатория за бъдещето и инкубатор за хората, които го създават в България. Това се случи преди 7 години и ние не сме изменили на този път," споделя Саша Безуханова, основател на MOVE.BG.

"Това, което правим в MOVE.BG, е да разпознаем ренесансовите герои на XXI век, носителите на новото прогресивно мислене, които създават решения за дигитално-свързания свят в науката, в културата и с уважение към природата. MOVE.BG e платформа, на която те се срещат, защото споделят общи градивни ценности в полза на обществото. Хората на Новото време са тези, които ние стимулираме и създаваме среда те да споделят знанието, да раждат нови идеи и да ги развиват в колаборация.

Представям си, че България ще бъде гравитационен център за добър живот в региона, една държава с чиста природа, с хора, които идват, за да създават семействата си тук, но и, също така, с възможности да развиват своите проекти, подкрепени от благоприятна среда на лаборатории, на индустриално развитие, на технологична база, на достъп до качествен ресурс. Една държава, която има своята тежест, авторитет и роля в общоевропейския процес - клубът, към който ние принадлежим. За това продължаваме да работим в MOVE.BG.”

Това споделя Саша Безуханова в специален разговор с Иво Василев, водещ на “НоваториТЕ”. Гледайте цялото интервю във видеото.

Автор
още по темата

още от Актуално