Форматът на MOVE.BG Вечери за наивници продължава успеха си в Русе

Приятелите ни от “Градоред” ще организират второ издание на събитийния формат на 20 юни (четвъртък) от 19:00 часа в регионалната библиотека.


От МOVE.BG, публикувана на 19 юни 2019

Русенската гражданска организация Градоред организира второ поредно местно издание на “Вечери за наивници” - форматът на MOVE.BG, който стимулира пътя напред чрез историите за провалите на успелите хора. Новият брой ще се състои на 20 юни (четвъртък) от 19:00 часа, а мястото е Регионалната библиотека “Любен Каравелов” на улица “Дондуков Корсаков”№1.

“Вечери за наивници” посочва пътя към успеха през опита и опитването, през разказа в първо лице и диалогът с “наивниците” до теб. Броевете на формата в Русе са посветени на пътя към избора на правилната професия.

“В рамките на няколко цикъла от събития “Вечери за наивници” ви среща с “новите професии” и хората зад тях. Те ще ви разкажат искрените си истории за това как са решили да се развиват именно в тези направления и ще споделят личния си опит, работейки в сфери, за които все още се знае прекалено малко,” споделят от “Градоред”.

Първият русенски брой на “Вечери за наивници”, който се състоя на 20 май, беше посветен на провалите по пътя към успешното предприемачество с гости Димитър Делев, основател на BoardGames Ruse - първият по рода си клуб за настолни игри в региона, както и Никола Илчев, който е основател на една от първите академии за онлайн търговия в България - Ecommerce Academy.

“Малко хора имат тази сила да повярват сами в себе си. Често имат нужда някой друг да повярва в тях първо," сподели Димитър Делев по време на първия брой на "Вечери за наивници" в Русе. Снимка: "Градоред".

Един месец по-късно, темата на “Вечери за наивници в Русе” е пътят към журналистиката, отново погледната през истории на двама души:

  • Мартин Димитров е от Русе, бивш възпитаник на Математическата гимназия “Баба Тонка”. Днес той е член на Асоциацията на европейските журналисти -България (АЕЖ), пише за национални медии като „Капитал“, както и за много международни гиганти - Financial Times, The Guardian, Balkan Insights. На публиката в Русе той ще сподели как от математик се става журналист, аква е рецептата за добрата новина, както и много други любопитни подробности от “кухнята” на журналистиката;

Снимка: "Градоред".

  • Георги Ненов е от София. Той се прехвърля от авиацията в медиите, защото решава да стартира собствен подкаст и да развива позитивната журналистика, разказвайки ни за свръхчовеците на България. Георги ще даде отговор на въпроса как човек намира призванието си и защо е важно да отличаваме добрите примери в обществото, в което живеем.

Какво представлява “Вечери за наивници”, можете да разберете от канала на MOVE.BG в YouTube, където са достъпни безплатно всички броеве от София.

Градоред

“Градоред” e организация на младото гражданско общество на Русе, което проектира един по-щастлив и социално-раздвижен град. Организацията  беше създадена след обиколката на MOVE.BG The ChangeMakers Tour 2018, когато се срещнахме с местните общности на двигателите на промяната в няколко български града и разговаряхме за предизвикателствата пред тях. Турът постави началото на програмата ни “The ChangeMakers of Bulgaria: Двигателите на промяната в България”.

“The Changemakers роди едно самосъзнание на общество у нас - четирима напълно непознати, които за пръв път обменихме идеи на събитие на MOVE.BG в Русе, през септември 2018. Днес наричаме себе си Градоред, а тези идеи са успешно реализирани и финансирани проекти. Радваме се, че ни се случиха,” споделя Деси Николова, от “Градоред” .

The ChangeMakers

Двигателите на промяната е проект на MOVE.BG, който идентифицира, свързва и обединява променящите България в национална мрежа. България има таланти, които адресират световни предизвикателства. В MOVE.BG искаме да покажем техните лица и да стимулираме промяната от България за света.

За да създадем заедно нашето утре!

Ако ти си човек, който има ясна ценностна система и визия за позитивна социална промяна!

Ако използваш иновации и нови технологии в подкрепа на социалния и икономически напредък!

Стани част от The ChangeMakers!

Включи се сега!

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната