Наивниците продължават своето приключение в Русе

Приятелите ни от “Градоред” ще организират пето поредно издание на събитийния формат “Вечери за наивници” на 12 септември (четвъртък) от 18:30 часа в регионалната библиотека.


От МOVE.BG, публикувана на 12 септември 2019

Русенската гражданска организация Градоред организира пето поредно местно издание на “Вечери за наивници” - форматът на MOVE.BG, който стимулира пътя напред чрез историите за провалите на успелите хора. Новият брой ще бъде посветена на предизвикателствата и уроците от професията “фотограф”. Събитието ще се състои на 12 септември (четвъртък) от 18:30 часа, а мястото е регионалната библиотека “Любен Каравелов” на улица “Дондуков Корсаков”№1

“Вечери за наивници” посочва пътя към успеха през опита и опитването, през разказа в първо лице и диалогът с “наивниците” до теб. Броевете на формата в Русе са посветени на пътя към избора на правилната професия.

“В рамките на няколко цикъла от събития “Вечери за наивници” ви среща с “новите професии” и хората зад тях. Те ще ви разкажат искрените си истории за това как са решили да се развиват именно в тези направления и ще споделят личния си опит, работейки в сфери, за които все още се знае прекалено малко,” споделят от “Градоред”.

Вечери за наивници, част V

Пътят към фотографията ще бъде разказан през историите за неуспехите на двама успели души:

  • Явор Мичев: той ще ни разкаже как от инженер се превръща във фотограф и що е то да развиваш талантите си на местна почва, в родния русенски регион. Явор е един от вдъхновяващите български фотографи. Специализира въздушна и дрон фотография, като е носител на безброй награди, включително и отличието на “National Geographic” за дрон фотография. 
  • Павлин Иванов: четирикратен носител на наградата най-добър режисьор, автор на редица видеоклипове в съвременната поп музика. Творчеството му включва и реклами на “Кока Кола”, “Пловдив  2019 - европейска столица на културата”, “Тази сутрин” по БТВ и много други. Работата на Павлин винаги се отличава с много креативност и модернизъм.  

Как и откъде двамата “наивници” черпят вдъхновение, ще разберете на 12 септември от 18.30 ч. в регионална библиотека “Любен Каравелов”. Вход свободен!

Вечери за наивници в Русе

Първият русенски брой на “Вечери за наивници”, който се състоя на 20 май, беше посветен на провалите по пътя към успешното предприемачество с гости Димитър Делев, основател на BoardGames Ruse - първият по рода си клуб за настолни игри в региона, както и Никола Илчев, който е основател на една от първите академии за онлайн търговия в България - Ecommerce Academy

“Малко хора имат тази сила да повярват сами в себе си. Често имат нужда някой друг да повярва в тях първо," сподели Димитър Делев по време на първия брой на "Вечери за наивници" в Русе. Снимка: "Градоред".

След това русенци се запознаха с професията “журналист” чрез историите на Мартин Димитров от Асоциацията на европейските журналисти -България (АЕЖ) и Георги Ненов, който се прехвърля от авиацията в медиите, защото решава да стартира собствен подкаст и да развива позитивната журналистика. Георги Къдрев, който създава собствен софтуер за имиджово разпознаване, и Бойко Яръмов бяха “дигиталните наивници”, а през август професията “социален предприемач” беше представена от Антон Партинов от местния проект “Трапезата” и Мая Донева, основател на “Социалната чайна” във Варна.

“Вечери за наивници” в Русе се осъществява по проект на “Градоред” и клуб “Мечтание” с подкрепата на програма “Знание и растеж” на фондация “Русе - град на свободния дух”, “Фондация Еконт / Културен център Русе” и с любезното съдействие на “Motoretta Bulgaria” и MOVE.BG

Какво представлява Вечери за наивници, можете да разберете от канала на MOVE.BG в YouTube, където са достъпни безплатно всички броеве от София.

Градоред

“Градоред” e организация на младото гражданско общество на Русе, което проектира един по-щастлив и социално-раздвижен град. Деси Николова и Мирослав Димитров, заедно с още двама приятели създадоха организацията след обиколката на MOVE.BG The ChangeMakers Tour 2018, когато говорихме с местните общности на двигателите на промяната в няколко български града за техните нужди и предизвикателствата пред тях. Турът постави началото на програмата ни “The ChangeMakers of Bulgaria: Двигателите на промяната в България”.

“The Changemakers роди едно самосъзнание на общество у нас - четирима напълно непознати, които за пръв път обменихме идеи на събитие на MOVE.BG в Русе, през септември 2018. Днес наричаме себе си Градоред, а тези идеи са успешно реализирани и финансирани проекти. Радваме се, че ни се случиха,” споделя Деси.

The ChangeMakers

Двигателите на промяната е проект на MOVE.BG, който идентифицира, свързва и обединява променящите България в национална мрежа. България има таланти, които адресират световни предизвикателства. В MOVE.BG искаме да покажем техните лица и да стимулираме промяната от България за света.

За да създадем заедно нашето утре!

Ако ти си човек, който има ясна ценностна система и визия за позитивна социална промяна!

Ако използваш иновации и нови технологии в подкрепа на социалния и икономически напредък!

Стани част от The ChangeMakers!

Включи се сега!

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната