Winning the Cloud - НоваториТЕ#5


От МOVE.BG, публикувана на 7 април 2017

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

#гост
Гостите ни този месец са българи, които носят опита и начина на мислене от Силициевата долина.
Богомил Балкански развива в дискретен режим стартъп на име Bebop. Той е продаден миналата година на Google за 380 милиона долара, а Богомил вече е вицепрезидент в Google Преди тази операция той има ключова роля в "сървърната виртуализация" на VMware, продуктова линия превърнала се де-факто в стандарт за всеки дейта център. Богомил е класик, математик, и има MBA от Станфорд.

#част V
В рамките на четвъртото издание на НоваториТЕ ще се опитаме да разберем повече за работещия в скрит режим Bebop, както и кои са основните фактори за създаването на успешни виртуални продукти. Опитът на Богомил по темата е завиден - 60 пъти увеличение на ползвателите на виртуалните продукти на VMware. Ако има кой да ни сподели как се печели в "облака", то това е Богомил Балкански.

#гост 2 + 3
Дафина Тончева напуска България на 18-годишна възраст. Приета е да учи в "Харвард" с пълна стипендия, където завършва компютърни науки. Започва работа като софтуерен инженер в Microsoft. След няколко години работа там, записва MBA в "Станфорд". Така навлиза в света на рисковите инвестиции. В момента работи за един от известните фондове в Силициевата долина - USVP, в който е единственият партньор жена.
Към разговора с Дафина ще се присъединят и още гости от Долината - Larry Biehl, Jamie Williams и Norman Winarsky.

#част V +
Във втората част на предаването с гостите ще говорим как се разширява сферата на възможното и какво е необходимо повече български компании да влязат в полезрението на инвеститори от Силициевата долина.
--------------------------------------------------------------------------------------
НоваториТЕ е част от инициативата EDIT.bg
---------------------------------------------------------------------------------------
Регистрация за гледане на събитието онлайн може да направите на:https://www.eventbrite.com/e/winning-the-cloud-5-tickets-33620975242

Добави в Календар 2017-04-25 18:15:00 2017-04-25 19:30:00 Europe/Istanbul Winning the Cloud - НоваториТЕ#5 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от НоваториТЕ