НоваториТЕ: Евгени Ангелов

В следващия епизод на НоваториТе ще обсъдим с Евегени Ангелов защо е важно да се инвестира във фирми, решаващи социални проблеми с иновативни средства.


От Gergana Daneva, публикувана на 19 март 2019

Следващият епизод на НоваториТЕ е на 25 март (понеделник) от 18:30 часа. Ще си говорим за разпределението на широк портфейл от инвестиции в стартиращи и нишови компании в енергийния и технологичния сектор.

Ще обсъдим защо е важно да се инвестира във фирми, решаващи социални проблеми с иновативни средства. Ще засегнем какви са средствата, чрез които подобни компании получават подкрепа, както и защо, и как холдинговият фонд Джеремивлиза в България.

Гостът

Евгени Ангелов е председател на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA). Също така, е съдружник в PostScriptum Ventures. Евгени оглавява инвестиционния борд на “Джереми” - фонд на фондовете с ресурс от 350 млн. евро (685 млн.лева), който осигурява капиталово и дългово финансиране на стартъпи и малки и средни предприятия.

Преди това той е бил и председател на бордовете на Български енергиен холдинг (БЕХ), Национална електрическа компания (НЕК) и София Тех Парк, на който е и инициатор. Освен това, Евгени е служил като икономически съветник на Президента на Република България Росен Плевнелиев (2012-2017), както и като заместник-министър на икономиката (2009-2011).

Преди длъжностите му в държавния сектор, Евгени е бил директор в Trigranit Development Corporation - водеща компания за недвижими имоти в Централна и Източна Европа. Той е работил и на различни позиции в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон. Възпитаник е на Harvard Business School, откъдето има магистърска степен по бизнес администрация.

НоваториТЕ

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

Предаването се излъчва онлайн. НоваториТЕ може да гледате на живо през страницата на EDIT във "Фейсбук" и в YouTube канала на MOVE.BG.

Добави в Календар 2019-03-25 18:30:00 2019-03-25 19:30:00 Europe/Istanbul НоваториТЕ: Евгени Ангелов 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от НоваториТЕ