Подкаст "SHEleader Mind the Gap: Blockchain Needs You, част 2"

Чуйте пълен запис на втората част на блокчейн уебинара ни "SHEleader" с гости Анастасия Ангелова от Nexo и Стефка Стоянова от AE Ventures.


От МOVE.BG, публикувана на 18 август 2020

След първата част на онлайн дискусията ни “SHEleader Mind the Gap: Blockchain Needs You” е време за втория ни разговор по темата за блокчейн. И този път обсъждаме технологията, която стои зад криптовалутите, но която все повече навлиза в най-различни индустрии, далеч отвъд Биткойн и дигиталните монети. Наш фокус е и практическото приложение - запознаваме ви с конкретни примери на блокчейн в различни индустрии.

“SHEleader Mind the Gap: Blockchain Needs You” е петият специален уебинар, който прави мост към международната конференция SHEleader@digital 2020, отложена за 17-ти септември заради мерките за ограничаване на COVID-19. Наш гост е Анастасия Ангелова - директор за институционални връзки в Nexo, платформа за отпускане на заеми с круптовалути.

Домакин на дискусията: Стефка Стоянова - ръководител на операциите и маркетинга в AE Ventures - проект, който осигурява първоначално финансиране, бизнес развитие и консултативна подкрепа за блокчейн проекти. Разговорът е на английски език.

SHEleader Mind the Gap 

Блокчейн е децентрализирана система, която стои зад криптовалутите като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH). Освен публичният тип блокчейн на BTC и ETH, където информацията е видима за всеки, има и частни варианти (IBM Blockchain и Hyperledger), използвани за бизнес цели.

Блокчейнът има няколко много привлекателни свойства за бизнеса, заради които технологията надхвърли сектора на критовалутите и вече се използва в различни сфери включително здравеопазване, финанси, спорт и туризъм. След ключовите свойства на блокчейн са, една страна, способността да записва всяка една дейност, като по този начин повишава прозрачността и доверието между партньорите. От друга страна, технологията зад криптовалутите и по-специално “алгоритъмът” за извършване на сделки (smart contracts) могат да намалят значително разходите и времето, като елиминират нуждата от трети страни като посредници. Съществуват, обаче, и горещи въпроси, свързани с блокчейн - например, т.нар. scalability - или способността технологията да поеме много сделки наведнъж.

Още за блокчейна и как жените с техния професионализъм и качества могат да допринесат за развитието на бизнеса в тази децентрализирана система разберете от "SHEleaderMind the Gap: Blockchain Needs You”. Пълен запис на разговора чуйте във подкаста ни.

Listen to "SHEleader Mind the Gap: Blockchain Needs You, Part 2" on Spreaker.

SHEleader@digital през септември

За мястото и значението на новите технологии като блокчейт и големите данни ще си говорим на 17-ти септември в София с лидери от дигиталната индустрия в България, Европа и САЩ. Второто издание на международната конференция SHEleader@digital 2020 ще бъде посветено на ролята на жените в епохата на автоматизация и ще обедини представители на иновативния бизнес, новатори от изкуството и политически фигури. Регистрациите за конференцията, направени досега, остават валидни и за новата дата 17-ти септември. Бъди част от промяната и ти.

SHEleader@digital 2020 се организира от BCWT и MOVE.BG с партньорството на МТСП, World Bank Sofia, Visa, Dell, VMware Bulgaria, Cisco, Progress, Uber Engineering Sofia, Lidl Bulgaria, Experian Bulgaria, HeleCloud и Easy Consult.

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital