Русофилство и русофили в България

Историци и истории, еп. 4


От Моята българска история, публикувана на 28 май 2018

Русофилство - Кога се заражда в България?

Кои са причините за утвърждаването му за един дълъг период от време като основен фактор в българския обществен живот?

„С Русия политика не правим!“ – какво се крие зад тези думи и доколко личните пристрастия влияят в процеса на взимането на политически решения в Княжество/Царство България?

Отговорите на тези въпроси ще ни позволят да навлезем по-дълбоко в практиката на политическия и обществения живот в България след Освобождението. Ще видим кои са основните представители на русофилските среди и как се оформят техните пристрастия – дали става въпрос за чувства, за политически убеждения или пък за получаване на финансови облаги. А може би по малко и от трите? Така ще достигнем и до по-голямата тема за ролята на Руската империя в България и на Балканите.

Наш гост ще бъде д-р Светослав Живков от Историческия факултет на Софийския университет.

Д-р Живков е автор на монографията „Прогресивнолибералната партия в България: С Русия политика не правим!“ и е специалист в любопитната област на избирателното право и избирателните системи в България.

Според обичайния регламент на формата гостът ни ще представи темата в рамките на 40 минути, след което сме предвидили време за отворена дискусия. Своите въпроси към него може да задавате и предварително в събитието във Facebook и на myhistory@move.bg

Заповядайте на 30 май от 19:00 часа в дома на MOVE.BG на ул. „Сердика” 20!

Добави в Календар 2018-05-30 19:00:00 2018-05-30 20:30:00 Europe/Istanbul Русофилство и русофили в България 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории