За новото време и хората, които го създават: онлайн среща-разговор със Саша Безуханова

Саша Безуханова, основател на MOVE.BG, ще бъде гост на закуската на Limacon на 24 юни от 08:30 часа.


От МOVE.BG, публикувана на 15 юни 2020

Рожденият ден на MOVE.BG приближава и вече започват проявите, свързани със 7-мата ни годишнина. Нашите приятели от Limacon ще ви срещнат този месец със Саша Безуханова, основател на MOVE.BG. Разговорът ще се състои онлайн на 24 юни от 08:30 часаРегистрирайте се разговора тук.

“Следващата ни закуска ще бъде специална по много причини. Ще продължим темата за дигиталната трансформация, но вече ще излезем далеч извън пределите на дадено решение и ще засегнем повече обществено-значимите аспекти на промяната днес. Ще говорим за промяната в България и дигиталните хора, които носят в себе си живеца на тази промяна. Ще обърнем поглед с позитивизъм към общностите, които днес творят едни от най-вълнуващите проекти, променящи средата в България,” споделят организаторите от Limacon.

“Такъв проект е и MOVE.BG. Мувърите са общност от хора, които работят ежедневно за позитивната промяна в България.

Ще ви срещнем със създателя на тази платформа - Саша Безуханова. С нея ще си говорим за изминалите 7 години, откакто MOVE.BG съществува и многото добри дела, в които те имат пръст. Ще погледнем в бъдещето и ще ви запитаме и вас – какво е нужно, за да може България утре да е мястото, в което всеки да мечтае да живее?”

Теорията за промяна

„Живеем във време на фундаментална трансформация в света. Глобалната свързаност променя икономическия, политическия и социалния процес, както и всеки от нас в личен план. Светът търси болезнено новия си баланс в комплексен процес на разрушение и градеж, в противопоставяне на стария манталитет на властване през агресия, страх и подчинение и формулата на новото време – на свързаност, солидарност и споделяне. Все повече са пробудените за новото – хората, които измерват личния си успех и щастие с приноса за просперитета на общността си и света. Това е нов морален избор и ново измерение на личностното ни и обществено развитие.

За тази философия на развитие и промяна в България работи MOVE.BG“, споделя Саша Безуханова.

Саша Безуханова има 20-годишен управленски опит в дигиталната индустрия. Тя е ангел инвеститор и ментор на редица технологични стартиращи компании. Основател е на платформата за иновативно развитие MOVE.BG и на Българския център на жените в технологиите (BCWT). Член е на управляващия борд на Европейския институт за иновации и технологии (EIT).

Тя е инициатор на EDIT.BG - обединение за дигитално развитие на България, The ChangeMakers –  мултидисциплинарна общност на новатори в бизнеса, изкуството и екологията и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи.Саша е обявена е за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015.

Очакваме ви онлайн на 24 юни - сряда - от 08:30 часаРегистрирайте се разговора тук.

Автор
още по темата

още от Гледна точка