Двигателите на промяната с поредно събитие в Русе

Приятелите ни от “Градоред” ще организират девето поредно издание на събитийния формат на MOVE.BG “Вечери за наивници” на 19 декември (четвъртък) от 18:30 часа в регионалната библиотека.


От МOVE.BG, публикувана на 16 декември 2019

Форматът на MOVE.BG “Вечери за наивници” продължава своето успешно приключение в Русе, благодарение на гражданската организация Градоред, които са членове на клуба ни “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България”. Тази седмица “Градоред” организират девето поредно местно издание на “Вечери за наивници” и ще си говорят за пътя към избора на правилна професия. Събитието ще се състои на 19 декември (четвъртък) от 18:30 часа, а мястото е регионалната библиотека “Любен Каравелов” на улица “Дондуков Корсаков”№1

“Вечери за наивници” е форматът на MOVE.BG, който стимулира пътя напред чрез историите за провалите на успелите хора. Новият брой в Русе ще бъде посветена на предизвикателствата и уроците от професията “хуманист”. Гости ще бъдат едни от активните търсачи на доброто в България:

  • Венко Добрев: той e съосновател на най-голямата позитивна медия у нас – Uspelite.bg.  В онлайн платформата често четем за добри каузи, откриваме съвременните герои на България и се информираме за национални постижения, които другите медии често изпускат. Венко има още един позитивен проект зад гърба си – “От Баба”. С него той дава възможност на баби от цяла България да продават собственоръчно изплетени терлици онлайн. Целта е да поддържа традицията жива, макар и в една по-дигитална ера. Венко е един от най-активните членове на “The ChangeMakers of Bulgaria”;
  • Юрий Вълковски: той е изпълнителен директор на фондация “Reach for Change Bulgaria - Промяната” . От 2014 година насам проектът насърчава предприемачеството и иновациите в социалния сектор в България. Конкурсът “ПРОМЯНАТА”, който фондацията ежегодно организира, търси лидерите, които помагат на децата и младежите в страната, предоставяйки достъп до финансиране, менторство, международни контакти и медийно отразяване. 

Вечери за наивници в Русе

“Вечери за наивници” посочва пътя към успеха през опита и опитването, през разказа в първо лице и диалогът с “наивниците” до теб. 

“В рамките на няколко цикъла от събития “Вечери за наивници” ви среща с “новите професии” и хората зад тях. Те ще ви разкажат искрените си истории за това как са решили да се развиват именно в тези направления и ще споделят личния си опит, работейки в сфери, за които все още се знае прекалено малко,” споделят от “Градоред”.

Първият русенски брой на “Вечери за наивници”, който се състоя през май, беше посветен на провалите по пътя към успешното предприемачество. След това русенци се запознаха с професията “журналист”, след което с “дигиталните наивници”, а през август беше представена професията “социален предприемач”. През новия сезон бяха представени “бизнесменът”, “спортистът” и “пътешественикът”.

"Започнахме с вярването, че няма кой да ни спре", сподели Бойко Яръмов, от Telerik Academy и Campus X по време на третия русенски брой на "Вечери за наивници" - "Дигиталният човек". Снимка: "Градоред"/ Atanas Velikov Photography.

Какво представлява “Вечери за наивници”, можете да разберете от канала на MOVE.BG в YouTube, където са достъпни безплатно всички броеве от София.

The ChangeMakers

“Градоред” e организация на младото гражданско общество на Русе, което проектира един по-щастлив и социално-раздвижен град. Организацията беше създадена след обиколката на MOVE.BG The ChangeMakers Tour 2018, когато говорихме с местните общности на двигателите на промяната в няколко български града за техните нужди и предизвикателствата пред тях. Турът постави началото на програмата ни “The ChangeMakers of Bulgaria: Двигателите на промяната в България”.

“The Changemakers роди едно самосъзнание на общество у нас - четирима напълно непознати, които за пръв път обменихме идеи на събитие на MOVE.BG в Русе, през септември 2018. Днес наричаме себе си Градоред, а тези идеи са успешно реализирани и финансирани проекти. Радваме се, че ни се случиха,” споделя един от основателите на “Градоред” Деси Николова.

Стани част от The ChangeMakers

Двигателите на промяната е проект на MOVE.BG, който идентифицира, свързва и обединява променящите България в национална мрежа. България има таланти, които адресират световни предизвикателства. В MOVE.BG искаме да покажем техните лица и да стимулираме промяната от България за света.

За да създадем заедно нашето утре!

Ако ти си човек, който има ясна ценностна система и визия за позитивна социална промяна!

Ако използваш иновации и нови технологии в подкрепа на социалния и икономически напредък!

Стани част от The ChangeMakers!

Включи се сега!

Автор
още по темата