7 добри идеи: Платформи за споделяне на добро

Дигитални приложения за реални каузи


От МOVE.BG, публикувана на 27 февруари 2017

Социалните каузи намират все повече своето естествено измерение в дигиталния свят - технологично огледало на нашата реалност. Представяме ви нашата селекция от 7 приложения, които помагат на своите потребители да набират и споделят средства, храна, опит и креативност:

OLIO

7 добри идеи: Платформа за споделяне на добро

 

OLIO е безплатна платформа, която свързва съседите един с друг, включително и локалните магазини, така че излишната храна и пособия да бъдат споделени, а не изхвърлени на боклука. OLIO е платформата за хора, които обичат храната, не обичат отпадъците и се вълнуват от опазването на околната среда.

JustGiving

7 добри идеи: Платформа за споделяне на добро

 

JustGiving е най-успешната платформа за онлайн дарителство в света. Мисията им е да няма добри каузи, които са останали без финансиране. За 14 години са успели да помогнат на милиони души в 164 държави, събирайки над  $4.2 милиарда за благотворителни инициативи.

Instead

7 добри идеи: Платформа за споделяне на добро

Instead е платформа за микро дарения, което позволява на своите потребители да консумират по-малко и да даряват спестеното за благотворителност (например достъп до чиста вода за общности без достъп до такъв ресурс). След успешно сваляне и логване в платформата, пред вас се появяват много възможности за спестяване от дневни рутинни дейности (като домашно приготвяне на кафе) и богат избор от каузи, които да подкрепите със спестените средства.

Gone for Good

7 добри идеи: Платформа за споделяне на добро

 

Gone for Good превръща ненужните вещи в средство за благотворителност и опазване на околната среда. Платформата работи просто и ефективно: сваляте приложението, качвате снимки на ненужните си вещи (стари мебели, дрехи, мобилни телефони, чужда валута и дори стари принтер касети) и приложението намира потенциални бенефициенти във вашия район - хосписи, благотворителни организации, социални центрове и т.н.

Plan A

7 добри идеи: Платформа за споделяне на добро

 

Plan A е първата по рода си платформа за дарения, която е посветена изцяло на каузите за опазването на околната среда. Платформата ще се фокусира върху пълноценното информиране на потенциалните донори за проблемите свързани с глобалното изменение на климата, същевременно ще предоставя възможност за представяне на екологични благотворителни инициативи и набиране на средства за тяхната работа.

Kiva

7 добри идеи: Платформа за споделяне на добро

Kiva предоставя възможност на всеки да започне малък бизнес, да има достъп до образование, да използва чиста енергия или да реализира потенциала си. За някои Kiva e средство за оцеляване, за други - възможност за постигане на мечтите. Чрез платформата всеки може да отпусне заем в минимален размер от $25 на избран от него кандидат. Впоследствие Kiva и успешните бизнеси, финансирани чрез такъв кредит, връщат парите на “кредиторите доброволци” и те могат или да си ги изтеглят обратно, или да финансират нова кауза.

Impossible

7 добри идеи: Платформа за споделяне на добро

 

Impossible дава възможност на хората да търсят и споделят нематериални неща като опит, знание и креативност. Потребителите на платформата се стимулират да даряват своите умения - от кодиране и дизайн на уебсайтове, през йога и съвети за фотография. Създателката на приложението се надява да засили чувството на “заедност” и автентична общност, които често липсват в модерния ни живот.

MOVE.BG

Автор

още от 7 добри идеи