ChangeMakers Meetup: Подкрепа за Украйна

На 9 март ви очакваме на разговор за солидарността и необходимостта да подкрепим хората, търсещи подслон от войната на Русия срещу Украйна.


От МOVE.BG, публикувана на 2 март 2022

Скъпи приятели,

ChangeMakers общността ни среща тези, които задават пътя напред – в бизнеса, изкуството, решенията за природата и социалното развитие. Харесва ни да сме заедно, защото обменяме, учим един от друг, създаваме в сътрудничество.

Днес обаче има нужда да вложим енергията и интелекта ни в друга задача - да допринесем за намаляване на болезнените ефекти от войната в Украйна, която принуди стотици хиляди да напуснат домовете си и да гарантират живота на децата си, оставяйки близки на фронта.

Затова този месец обединяваме сили с „Българския център на жените в технологиите“ и променяме темата на мартенската ни среща - “ChangeMakers Meetup: Подкрепа за Украйна”. Поканихме няколко #changemakers, които помагат на украинския народ в този труден момент: Елина Желева и Макс Гурвиц, инициатори на платформата BG4UA, на която MOVE.BG и BCWT са официални партньори, Галина Въчева от инициативата за психологическа помощ на потърпевшите от войната в Украйна - BEINX In Service (Human Beings in service to human beings) и Оля Антонова от инициативата за вече настанени в София бежанци, които имат затруднения с пазаруване на храна и медицински принадлежности и неща от първа необходимост.

Каним ви на предстоящия “ChangeMakers Meetup: Подкрепа за Украйна”, за да научим как всеки един от нас може да допринесе и да се включи към инициативите за подкрепа. Започваме в 18:30 часа в Дома на MOVE.BG - улица “Сердика” №20 в София. Необходимо е да запазите своето място, като се регистрирате на линка тук.

За гостите

Елина Желева е създател и управител на Launchlabs Sofia, първа агенция за human-centered design в региона. 

Макс Гурвиц е управител на фонда за инвестции Vitosha Venture Partners.

Галина Въчева, директор на Insight Seminars UK в Лондон.

Оля Антонова, управляващ съдружник в "Трастена".

The ChangeMakers by MOVE.BG

The ChangeMakers е клуб на новатори, развиващи оригинални идеи и бизнеси с принос към общественото развитие. The ChangeMakers свързва и обединява променящите България в национална мрежа, за да стимулират промяната от България за света в сферите на дигиталното и устойчиво развитие, образование и наука, съвременно изкуство и намират заедно кросдисциплинарни решения за бъдещето. Научете още тук.

The Bulgarian Center of Women in Technology

Българският център на жените в технологиите (BCWT) съществува, за да насърчава женското участие в дигиталната индустрия. Тук сме да създаваме подкрепяща среда и да изграждаме мостове между заинтересованите страни в този процес. Вярваме, че начинанието ни може да бъде устойчиво, само ако въвлечем бизнеса, правителството, академичните среди и неправителствените организации, и затова се стремим чрез инициативите си да правим тъкмо това.  Научете още тук.

MOVE.BG обобщи за вас на едно място линкове към различните кампании и банкови сметки в помощ на Украйна и народа й - разгледайте ги в специалната ни статията тук.

Добави в Календар 2022-03-09 18:30:00 2022-03-09 21:35:00 Europe/Istanbul ChangeMakers Meetup: Подкрепа за Украйна 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от The Changemakers