Как да се справим с климатичните промени в България? Сподели твоята идея!

Включи се в специалната кампания на MOVE.BG за дописване на “Учебника по бъдеща история на България”.


От МOVE.BG, публикувана на 21 юли 2021

Как иновациите могат да помогнат за справяне с климатичната криза? Каква е ролята на технологиите? Как да бъде извършена успешно декарбонизацията на българската икономика?

Сподели твоята идея и бъди част от кампанията на MOVE.BG “Допиши Учебника!

Включи се в бъдещето сега, нека заедно допишем “Учебника по бъдеща история на България”.

Напиши ни 1 нещо, което би искал да се промени в страната ни и да стане част от бъдещата история на България.

За да те вдъхновим, ти даваме пример от урок „Климат“ от самия Учебник.
 
„Въвеждане на данъчни облекчения за бизнеса, насочени към специфични инвестиции с мисъл за бъдещето – внедряване на електрически превозни средства, мерки за енергийна ефективност, инвестиции в изкуствен интелект и роботика и разнообразни мерки за бърза декарбонизация на секторите. Законови промени позволяват на гражданите да участват в процеса на декарбонизация, като произвеждат енергия от възобновяеми източници за собствени нужди."

MOVE.BG ще обобщи всички отговори и ще ги изпрати като предложения за бъдещето на страната ни, в което искаме да живеем, на новото правителство и парламент.

Един от вас ще получи специален подарък  - копие от лимитирания тираж на единствения по рода си “Учебник по бъдеща история на България”.

Допиши Учебника, като споделиш твоята идея тук.

Учебникът

“Учебникът по бъдеща история на България” е специален проект на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”. В него експертите от Коалицията представят конкретни реформи, чрез които страната ни може да се превърне в един от зелените, дигитални и иновативни лидери в Европа, ако тези реформи бъдат приложени незабавно и с интегрална визия чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

”Учебникът по бъдеща история” показва как България израства от държава, която е скромен новатор със силно ресурсоемка и въглеродно интензивна икономика до една от водещите страни в Европа с развит иновативен и зелен бизнес, защитена природа и щастлив дом на просветени хора, които създават от България проекти и бизнеси, решаващи световни предизвикателства.

Разгледайте Учебника тук.

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната