Уъркшоп разкрива как успешно да разказваме социални истории с дигитални технологии

“Дигитални истории със социално въздействие” ще се състои на 21 и 22 ноември (четвъртък и петък) от 9:30 до 12:30 часа в Coworking by MOVE.BG.


От МOVE.BG, публикувана на 6 ноември 2019

Медийна фондация Mo:tif Медия и MOVE.BG организират специализирано обучение за една от новите и ключови компетентности в информационната епоха, в която живеем - как да използваме цифрови технологии, за да разказваме успешно обществено-значими истории в дигиталното пространство.Уъркшопът ще бъде съсредоточен върху историите и каузите със социално значение, защото и Mo:tif, и MOVE.BG имаме доказан опит в работата с обществено-насочени инициативи. 

“Дигитални истории със социално въздействие” ще се състои на 21 и 22 ноември  (четвъртък и петък) от 9:30 до 12:30 часа в дома на MOVE.BG - Coworking by MOVE.BG. Цената на курсът е 60 лева, като можете да използвате отстъпка при записване на повече от един човек от екипа на една организация. Сумата се превежда към Mo:tif Медия. Местата са само 20. Запазете своето присъствие тук.

Обучението

Двудневният курс “Дигитални истории със социално въздействие” ще предложи практически съвети как да извлечем максимума от комуникацията онлайн, как да разкажем автентични истории и да използваме достъпни дигитални инструменти, които да подпомогнат творческото разработване на кампании със социална насоченост и фондонабиране

Основен фокус на обучението ще бъде работата с малки бюджети, но добри идеи.

Ще отговорим на въпросите: 

  • Какво е Digital Storytelling?
  • Как да изградим стратегия и план за разпространение на истории онлайн? 
  • Как да създадем въздействаща дигитална история – от идея до публикуване? /с фокус върху заснемане на видео, снимки и лични истории/

Обучението е подходящо за PR специалисти от НПО сектора, служители в социални организации и предприятия, PR специалисти в държавни институции, хора от граждански инициативни групи и всеки с интерес към комуникациите.

“Хората мислят в истории. От древни времена използваме разказа, за да дадем смисъл на нещата около нас. Да можеш да разкажеш добра история става все по-важно от всякога за това да бъдеш чут,” споделят от Mo:tif Медия.

Участниците ще получат детайлна програма след записване. Регистрирайте се тук.

Обучители

ФАНИ БЪЧВАРОВА  

Специалист по дигитални комуникации, журналист и съосновател на Mo:tif Медия, отразяваща документални истории по темите за човешки права, природозащита, неравенство и достъп до образование. Работи по комуникационни кампании на международни организации като WWF, Върховния комисариат за бежанци към ООН (UNHCR), UNICEF, “За Земята” и Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ). 

НИКОЛАЙ СТОЙКОВ 

Фоторепортер, оператор и съосновател на Mo:tif Медия. С дългогодишен опит в създаването на документални истории по темите за човешки права, природозащита, неравенство и достъп до образование за WWF, Върховния комисариат за бежанци към ООН (UNHCR), UNICEF, “За Земята” и Асоциация на европейските журналисти-България и AFP. 

Mo:tif

Наскоро Mo:tif Медия завършиха иновативна изложба, представяща личните истории зад термина бежанец чрез добавена реалност. Mo:tif Медия са част от The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България - клубът на MOVE.BG, обединяващ личностите и проектите, които чрез иновации променят положително страната ни днес.

MOVE.BG

MOVE.BG e платформа на създаващите хора. Търсим иновативни решения за обществена промяна, работим за устойчиво развитие и утвърждаваме култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Създаваме заедно нашето утре!

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната