Сподели твоята идеи за положителното развитие на България!

Включи се в специалната кампания на MOVE.BG за дописване на “Учебника по бъдеща история на България”.


От МOVE.BG, публикувана на 7 юли 2021

Изправени пред всекидневни и неотложни задачи често забравяме какво искаме да постигнем в нашия общ дом - България. И по-важното как да го постигнем.

В MOVE.BG знаем, че България има потенциала да бъде един от зелените и дигитални лидери в Европа. Затова създадохме "Учебника по бъдеща история на България"

В него очертахме възможното развитие на страната ни през  следващите 30 години, ако днес приложим конкретни и неотложни реформи. На неговите страници България е сред водещите държави в Европа с развит иновативен и зелен бизнес, защитена природа, прогресивни хора и бизнеси, които решават световни предизвикателства.

Какви са твоите идеи за развитие на родината ни? 

Страна без пластмаса? С чист въздух? С образовани млади хора, които притежават ключови зелени и дигитални умения? С опазена и защитена природа? С иновативен бизнес, който не замърсява въздуха и не разхищава природните ресурси? 

Сподели твоята идея сега! Допиши бъдещата история на България, като ни разкажеш твоята мечта за България в една от седемте теми-уроци на Учебника:

Иновативна икономика

  • Индустрия 4.0
  • Умения на бъдещето
  • Кръгова икономика
  • Климат
  • Енергия
  • Биоразнообразие и земеделие

Попълни формата тук. Вземи написването на бъдещата история на България в ръцете си. 

MOVE.BG ще обобщи всички отговори и ще ги изпрати, като предложения за бъдещето на страната ни, в което искаме да живеем, на новото правителство и парламент. 

Един от вас ще получи специален подарък  - копие от лимитирания тираж на единствения по рода си “Учебник по бъдеща история на България”

Учебникът

“Учебникът по бъдеща история на България” е специален проект на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”. В него експертите от Коалицията представят конкретни реформи, чрез които страната ни може да се превърне в един от зелените, дигитални и иновативни лидери в Европа, ако тези реформи бъдат приложени незабавно и с интегрална визия чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

”Учебникът по бъдеща история” показва как България израства от държава, която е скромен новатор със силно ресурсоемка и въглеродно интензивна икономика до една от водещите страни в Европа с развит иновативен и зелен бизнес, защитена природа и щастлив дом на просветени хора, които създават от България проекти и бизнеси, решаващи световни предизвикателства.

Разгледайте Учебника тук.

Автор
още по темата

още от Градска джунгла