MOVE.BG продължава с подкрепата за иновативните проекти, предлагащи решения срещу COVID-19

Екипите, които участваха в “Да хакнем кризата”, ще получат достъп до съвети от експерти чрез проекта ни Crisis Intervention Squad.


От МOVE.BG, публикувана на 13 април 2020

Обединени можем повече и можем да се справим с предизвикателствата, включително COVID-19. Това доказаха всички участници в приносната инициатива “Hack the crisis: да хакнем кризата”: две седмици, изпълнени с идеи, емоции, страст за намиране на решения и много работа. MOVE.BG е един от партньорите на организаторите на проекта Power of BG още от самото начало. На 12 април от 24 финалиста бяха обявени 7 победители: WeCare, ART Republiкa, E-Notary, AIDBAND, XRAY Diagnostics, FIT@HOME и Ventilator for Live, като почетното първо място е за WeCare.

Промяната на средата е процес, по който в MOVE.BG работим вече повече от 6 години, като подкрепяме хората на Новото време. Затова и сега MOVE.BG и нашият клуб “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България” ще продължим приноса ни към “Да хакнем кризата”, като осигурим безплатна консултантска подкрепа за отборите, които взеха участие в хакатона. Това ще случи в рамките на инициативата ни “Crisis Intervention Squad: обединени в промяната”, която създадохме за подпомагане на бизнеси и организации по време на кризата, породена от COVID-19. Участниците

“За две седмици финалистите в "Hack the Crisis" развиха от идея до работещи решения много ценни концепции в областта на медицината и за подкрепа на общности и бизнеси в риск, интегриращи най-съвременни технологични достижения. Родени, за да адресират непосредствените предизвикателства на кризата, тези идеи ще служат на нуждите на обществото ни и в бъдеще, заредени с енергията на споделения интелект и мотивацията да градим заедно,” сподели Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и един от членовете на журито на “Hack the Crisis”.

“Поздравлeния на Power of BG за инициативата, неуморната професионална работа и постигнатия резултат. Вие вдъхновихте не само всички тези млади креативни хора да създадат работещи решения, но и нас в журито и много ментори да допринесем с опита ни и да продължим подкрепата ни за развитието на проектите.

Успех на българските отбори, които продължават с участие в “EU vs Virus”. Сигурна съм, че приносните идеи от България ще помогнат за решаване на предизвикателствата от пандемията в Европа."

Crisis Intervention Squad 

"Crisis Intervention Squad: обединени в промяната" е инициатива на MOVE.BG иThe ChangeMakers of Bulgaria, в която професионалисти и експерти в различни сфери дават безплатни консултации на “бизнесите в беда“. Целта на проекта е да помогнем бизнесите, които са силно засегнати от кризисната ситуация.

Да хакнем кризата

Над 850 души със 111 идейни проекта се включиха в онлайн хакатона Hack the Crisis”, организиран от Power of BG. Състезанието събра идеи и предложения от цяла България в три направления: Спаси Животи, Спаси Общности и Спаси Бизнеси. Участниците работиха с помощта на менторство от водещи предприемачи и специалисти у нас.

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната