MOVE.BG започва кампания за споделяне на добрите примери от българската история

Включи се и ти, като ни разкажеш историите от миналото ни, които ни дават посока в настоящото и надежда за бъдещето.


От Моята българска история, публикувана на 23 март 2020

Във времена като днешните си проличават истинските качества на един народ. Ние - българите, неведнъж сме показвали и доказвали, че в кризисни моменти сме способни да се обединяваме и заедно на преодоляваме трудностите пред нацията ни и държавата ни. В многовековната ни история сме срещали множество сташни препядствия - чумни пандемии, чужди нашествия, световни войни, икономически кризи, тоталитарни режими. Нашите предци успяха не само да се справят с всички тях, но опитът им ни направи по-добри и по-устойчиви на предизвикателствата на времето. Убедени сме, че следвайки заветите на нашите предшественици и взимайки пример и надежда от техните добри дела, ние не само ще успеем да се справим и с настоящата криза, но и ще излезем по-силни от нея.  

Ние в MOVE.BG вярваме, че добрият пример от миналото ни дава посока в настоящото и надежда за бъдещето. Затова в проекта ни Моята българска история започваме кампания за събиране и разказване на добрите истории - разказите, които ще ни помогнат бързо да преодолеем загубите и да се възползваме от новите възможности, които несъмнено ще се открият пред народа ни. Ще ви разказваме за щедрите дарители, за любопитните търговци, за неуморните предприемачи и учени, за смелите революционери, за дръзките народни будители, за будните духовници, за самоотвержените офицери и съвестните политици. Но най-вече - разчитаме вие да споделяте с нас историите, които вие смятате за важни; разказите, които не трябва да бъдат забравени и могат да допринесат за добруването на нацията ни. 

Добавете вашия разказ директно на нашата дигитална карта - www.myhistory.bg, като посочите региона и епохата, за която ни разказвате. Нашият екип в кратък срок ще провери изпратения текст, след което ще го сподели с общността. Ако имате колебания как да построите историята или имате нужда от съвет за подобряването ѝ, пишете ни на myhistory@move.bg - на среща сме по всяко време от вкъщи.

Инициативатана е част от кампанията на MOVE.BG Заедно можем повече”. 

Автор
още по темата

още от Моята българска история