Историци и истории: Социално-икономически аспекти на града в Османската империя (XVIII-XIX в.)

На 22 февруари наш гост ще бъде доц. д-р Християн Атанасов - преподавател и експерт в Централния държавен архив и Националната библиотека.


От Моята българска история, публикувана на 10 февруари 2022

По какъв начин икономическото положение на българите въздейства на общественото и културното им развитие и възможността им да подкрепят свои инициативи?

Какво представляват „общополезните каси“, сирашки каси и други кредитни институции и каква е ползата от тях?

Какви тенденции и процеси можем да очертаем в периода XVII-XIX в. в града в Османската империя?

Какво място заема българското население в една мултиетническа и мултирелигиозна империя, каквато е Османската, що се отнася до неговия социален статут и икономическо съзряване?

Това са въпросите, чиито отговори ще търсим на 22 февруари от 18.00 часа в новия брой на формата за исторически дискусии на програма Моята българска историяна MOVE.BG - “Историци и истории”. Наш гост ще бъде доц. д-р Християн Атанасов - преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ), експерт в Централния държавен архив и Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и специалист по финансова и кредитна история.

Разговорът ще се излъчва на страницата на “Моята българска история” във “Фейсбук” тук, а вашите въпроси към нашия гост са добре дошли - може да ги зададете предварително като коментари в самото събитие тук.

Можете да гледате запис от събитието тук.

Моята българска история

В сърцето на “Моята българска история“ е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на нашия общ исторически разказ. Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало.

Помогнете ни да намерим заедно частите на нашия общ пъзел!

Разкажете ни история на нашата интерактивна карта! Защото всяка история освен лична е и наша обща!

Моята българска история - твоята история е нашата обща! 

"Моята българска история" - един проект за неподправената история

Добави в Календар 2022-02-22 18:00:00 2022-02-22 19:00:00 Europe/Istanbul Историци и истории: Социално-икономически аспекти на града в Османската империя (XVIII-XIX в.) 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории