Как да развием Индустрия 4.0 в България? Сподели твоята идея!

Включи се в специалната кампания на MOVE.BG за дописване на “Учебника по бъдеща история на България”.


От МOVE.BG, публикувана на 14 юли 2021

Как да модернизираме българската икономика, така че България да престане да бъде най-ресурсоемката и въглеродно интензивна икономика в Европа? Как да стимулираме въвеждането на иновативни дигитални технологии в производството? Как да извършим цялостна промяна на индустриалните процеси, както предполага концепцията за Индустрия 4.0?

Сподели твоята идея и бъди част от кампанията на MOVE.BG “Допиши Учебника!

Включи се в бъдещето сега, нека заедно допишем “Учебника по бъдеща история на България”.

Напиши ни 1 нещо, което би искал да се промени в страната ни и да стане част от бъдещата история на България. 

За да те вдъхновим, ти даваме пример от  категория “Индустрия 4.0” от самия “Учебника по бъдеща история на България” - създаване на  национална програма  “Индустрия 4.0“:

Коалиция “За зелен рестарт” предлага да се създаде специална програма “Индустрия 4.0” за ускорена модернизация и трансформация на българската икономика. Програмата трябва да включва изграждането на 4 индустриални парка и 10 иновативни хъба с механизъм за координация и сътрудничество между тях. Целта на предложението е успешното привличане на чуждестранни инвеститори и осигуряването на необходимата подкрепа за дигиталния и зелен преход на малките и средни предприятия в страната, така че през следващите 5 до 10 години, когато новият тип индустрия се очаква да е навлязъл масово в Европа, българските предприятия да не изостанат драстично от хода на икономическото развитие.

MOVE.BG ще обобщи всички отговори и ще ги изпрати като предложения за бъдещето на страната ни, в което искаме да живеем, на новото правителство и парламент. 

Един от вас ще получи специален подарък  - копие от лимитирания тираж на единствения по рода си “Учебник по бъдеща история на България”

Допиши Учебника, като споделиш твоята идея тук.

Учебникът

“Учебникът по бъдеща история на България” е специален проект на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”. В него експертите от Коалицията представят конкретни реформи, чрез които страната ни може да се превърне в един от зелените, дигитални и иновативни лидери в Европа, ако тези реформи бъдат приложени незабавно и с интегрална визия чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

”Учебникът по бъдеща история” показва как България израства от държава, която е скромен новатор със силно ресурсоемка и въглеродно интензивна икономика до една от водещите страни в Европа с развит иновативен и зелен бизнес, защитена природа и щастлив дом на просветени хора, които създават от България проекти и бизнеси, решаващи световни предизвикателства.

Разгледайте Учебника тук.

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната