Дигиталните исторически седенки на MOVE.BG пристигат на Беглика фест

На 17 август (събота) и на 18 (неделя) програма “Моята българска история” на MOVE.BG ще проведе две исторически седенки в сърцето на Родопите.


От МOVE.BG, публикувана на 25 юли 2019

В сърцето на “Моята българска история” е идеята, че всички ние заедно създаваме съдържанието на общата си история. 

Вярваме, че за да продължим напред в общото ни бъдеще, първо трябва заедно да разкажем и познаваме общото ни минало. Затова имаме удоволствието да обявим, че ще се включим в единадесетото издание на общностния фестивал Беглика с две дигитални исторически седенки в средата на месец август. 

Дигиталните исторически седенки са специален формат на “Моята българска история“, чрез който във възрожденски стил всички заедно разказваме, обсъждаме и съхраняваме спомена за миналото ни. Всеки е добре дошъл да се включи в нашата седянка и да сподели с общността историята на своя род, поучителни фрагменти от миналото на своя роден край или своя лична интересна случка.

В рамките на фестивала ще се проведем две тематички седенки:

  • 17 август (събота) от 13:00 часа: тема: “Историята на магията на Родопа планина”;
  • 18 август (неделя) от 13:00 часа: тема: “Родовата памет”.

Своите билети за "Беглика 2019" можете да закупите тук.

Моята българска история

“Моята българска история” е една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. “Моята българска история” архивира и прави достъпни добрите примери и нечутите разкази от историческото минало на страната ни. Тези истории, които остават неразказани – малко известни факти за общото ни минало и важни обществени фигури, както и нашата лична история – на рода, на къщата ни или нашата улица.

Включи се сега! Разкажи твоята история на нашата интерактивна карта!

Картата ни има вече над 900 споделени разказа! Всеки месец най-добрата история получава книга подарък от нашите партньори от издателство “Изток-Запад”.

Сподели твоя разказ!

Защото твоята история е нашата обща история!

Разкажи я сега!

Автор
още по темата

още от Моята българска история