Историци и Истории: Българската следосвобожденска архитектура

В новия епизод на “Историци и истории” ще си говорим за промяната в архитектурата след Освобождението с Теодор Караколев, съпредседател на фондация “Български архитектурен модернизъм”.


От Ангел Златков, публикувана на 7 май 2019

В следващия епизод на “Историци и истории” ще си говорим за развитието на българските градове след Освобождението и за превръщането им от ориенталски селища в модерни европейски градски центрове. Заповядайте 16 май (четвъртък) от 19:00 в дома на MOVE.BG, за да се срещнете с Теодор Караколев, съпредседател на фондацияБългарски архитектурен модернизъм и автор в онлайн медията “Под Тепето“.

Обновяването и модернизирането на градовете е продължителен процес, в който дейно участие взимат редица от най-известните български архитекти, предприемачи и политици. Успешното им завършване е от решаващо значение за скъсването на българските земи с миналото и утвърждаването на младата държава като достойна част от европейската цивилизация. Същевременно създаването на необходимите удобства за жителите и гостите на основните градски центрове играе важна роля за спечелването на симпатиите на големите европейски народи за българската кауза - обединението на всички българи на Балканите в една държава.

Зад завесата на тези процеси ще надникнем с помощта на нашия гост - Теодор Караколев. Заедно с него ще обърнем внимание на хората, които стоят зад модернизирането на градовете и на техните творения. По традиция след изложението на госта ще имаме и възможност за дискусия, в която се надяваме на вашите въпроси.

Заповядайте на 16 май (четвъртък) от 19:00 в дома на MOVE.BG на улица “Сердика” №20 в София.

Входът е свободен, но за да си гарантирате място по време на събитието, вземете своя безплатен билет от линка.

Историци и истории

Историци и историие ежемесечно предаване на MOVE.BG, в което дискутираме важни исторически теми с доказани български експерти.

Предаването е част от Моята българска история - една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. “Моята българска история” архивира и прави достъпни добрите примери и нечутите разкази от историческото минало на страната ни.

Защото твоята история е нашата обща история!

Включи се сега!

 

Добави в Календар 2019-05-16 07:00:00 2019-05-16 21:00:00 Europe/Istanbul Историци и Истории: Българската следосвобожденска архитектура 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории