Историци и истории: колективизацията в Народна република България

На 21 ноември (четвъртък) от 19:00 часа ще ни гостува доц. Михаил Груев, председател на Държавна агенция “Архиви” и преподавател в Софийския университет.


От Марин Маринов, публикувана на 15 ноември 2019

Всички сме чували за отнемането на земята от нейните собственици от тоталитарния режим на Българската комунистическа партия след Втората световна война, но какво всъщност знаем за този процес?  По какъв начин партийното ръководство успява да убеди (или пък да принуди) българските граждани да предоставят собствеността си на държавата? Какви са последиците за българската икономика и въобще за структурата на обществото от тази дългогодишна и изпълнена с насилие реформа на комунистическата партия?

На тези и други въпроси ще потърсим отговорите в новия епизод на “Историци и истории” с нашия специален гост - доц. Михаил Груев, председател на Държавна агенция “Архиви” и преподавател в Историческия факултет на Софийския университет. Доц. Груев фокусира голяма част от своите изследвания върху отношението на държавната власт и партийния елит след Втората световна война към отделния човек и въздействието на партийните политики върху живота на българските граждани. 

По стара традиция след изложението на доц. Михаил Груев ще имаме време за дискусия, в която всеки от вас ще може да зададе своите въпроси към нашия гост. 

Заповядайте на 21 ноември от 19:00 в дома на MOVE.BG - улица “Сердика”№20 в София, етаж 3.

Входът е свободен, но за да си гарантирате място по време на събитието, вземете своя безплатен билет тук.

Историци и истории

Историци и истории” е ежемесечно предаване на MOVE.BG, в което дискутираме важни исторически теми с доказани български експерти.

Предаването е част от Моята българска история - една програма на MOVE.BG, с която популяризираме българската история и стимулираме нейния обективен прочит чрез иновативен модел на включване и съучастие. “Моята българска история” архивира и прави достъпни добрите примери и нечутите разкази от историческото минало на страната ни.

Защото твоята история е нашата обща история!

Включи се сега!

Добави в Календар 2019-11-21 19:00:00 2019-11-21 21:00:00 Europe/Istanbul Историци и истории: колективизацията в Народна република България 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Историци и истории