Изложба представя обичащи се възрастни двойки

Фотосите са вдъхновени от инициативата “Резиденция Баба”. До 31 октомври можете да разгледате изложбата в Coworking by MOVE.BG.


От МOVE.BG, публикувана на 18 октомври 2019

Една вдъхновяваща история в началото на седмицата. Един разказ за неподправена любов. Едно фото приключение из истинските чувства.

Това Ви очаква на 21 октомври (понеделник) от 18:30 часа в MOVE.BG, когато ще бъде официалното откриване на изложбата Босонога обич, организирана от сдружение Фабрика за идеи“. Фотографиите разкриват неподправените истории на свързване на възрастни двойки от селата Паволче и Челопек

Изложбата

Снимките са направени по време на инициативата Резиденция Баба - проектът, който организира престоя на социално ангажирани младежи във възрастни домакинства в села из цяла България. Основната част от фотографските разкази са от 2016 година. Изненада са няколко нови портрети и разкази от последната Резиденция във Видинския край - на дядо Аристотел и баба Виктория от село Неговановци, предадени от фотографката Мария Ангелова.

“Защо е босонога обичта? При срещата ми с една от двойките, жената разказваше история от свое пътуване, как си е събула обувките, за да мине боса през току-що разлят скъп парфюм по пода в магазин. Представих си я малка, като дете, все така носеща се от място на място, все така жива и любяща, все така босонога и чиста,” споделя Мария.

“В серията представяме портрети на хора, които споделят своите любовни истории. Серията стана възможна благодарение на резидентите от Резиденция Баба на Фабрика за идеи, прекарали месец в селата Челопек и Паволче край Враца.”

Освен Мария, автор на фотографиите е и Милица Джанджова. Разказите пък са дело на Мария и на Ралица Кръстева.

"Когато ги питаме за тайната на живота с партньора до себе си, баба Татяна казва, че не трябва да се ревнува, нито той нея, нито тя него" - обясняват организаторите от "Фабрика за идеи" и допълват -  "А дядо Васил се усмихва, прави тържествена пауза и казва, че според него най-важно е "да се попита специалист астролог, защото астрологията е много силно богатство, зодиите не съвпадат ли, няма да има семейство, трябва да има зодиално съвпадение.“ Снимка: "Фабрика за идеи".

Очакваме Ви на 21 октомври (понеделник) от 18:30 часа в дома на MOVE.BG в сърцето на София - Coworking by MOVE.BG - улица “Сердика” №20, етаж 1.  Изложбата ще бъде отворена за посещения всеки делничен ден от 10:00 до 17:00 часа до 31 октомври. А след София "Босонога обича" ще гостува в Пловдив от 01 до 03 ноември.

MOVE.BG и творческите индустрии

MOVE.BG работи системно в подкрепа на смелите творци на новото време чрез събития и изследвания на средата. Редица новаторски арт проекти са част от “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България: клубът в подкрепа на иновативните личности, които променят страната ни положително днес. 

Създаваме заедно нашето културно утре!

Добави в Календар 2019-10-31 19:00:00 2019-10-31 23:25:00 Europe/Istanbul Изложба представя обичащи се възрастни двойки 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS