Какво е Growth Engineering - НоваториТЕ с Людмил Антонов-Людо от Pinterest

В специалния брой 16 на предаването ни НоваториТЕ разговаряме с Людмил Антонов, Head of Growth Engineering.


От МOVE.BG, публикувана на 6 юни 2018

Какво е Growth Engineering? Как се привличат потребители? Как се задържат успешно? Какво е “а-ха момента”?

По тези въпроси си говорим в специалния брой на НоваториТЕ с Людмил Антонов - Людо, Head of Growth Engineering в световната социална мрежа Pinterest. Той е в България за тазгодишното издание на DigitalK. 

Growth Engineering анализира как потребителите използват даден продукт и след това с различни техники оптимизира процесите, обяснява ни Людо. Според него, има три важни неща в този процес:

  • Как да намериш потребители за твоя продукт от местата, където те са в момента - тоест, да може твоя продукт да застане пред очите им;
  • А когато е пред очите им - да дойде “а-ха” момента -да осъзнаят защо ще използват този продукт и защо ще продължат да го използват;
  • Продуктът да доставя тези стойности за потребителя, колкото е възможно по-често.

Гостът

След като завършва гимназия в Пловдив, Людо заминава да учи в Съединените американски щати. Записва инженерство в Virginia Polytechnic Institute and State University, а през 2002 изкарва летен стаж в Massachusetts Institute of Technology (MIT). Три години започва работа като софтуерен инженер в Microsoft, а след което преминава в американската платформа за видео по заявка (VOD) Hulu, където става Senior Engineering Lead. 

През 2013 решава да напусне Сиатъл и да замине за Силициевата долина в Сан Франциско. Започва работа в Pinterest, когато компанията има само 15 милиона потребители. Пет години по-късно платформата е с над 200 милиона ползватели и над 10 милиарда капитализация. В момента Людо управлява екип от над 70 души.

Повече за него и за бизнес и житейската му философия, вижте в разговора от кулоарите на DigitalK.

НоваториТЕ

НоваториТЕ е ежемесечно предаване за технологии на MOVE.BG, което събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

НоваториТЕ  е част от EDIT (Economic Development via Innovation and Technology): една програма на MOVE.BG в подкрепа на дигиталния бизнес. Анализираме световни и локални тенденции, дискутираме съществуващите проблеми пред стартиращи и млади компании и заедно търсим решения за създаването на среда, която подкрепя иновациите и привлича инвестиции. Работим за насърчаване на взаимодействието между различни представители на дигиталния бизнес, обмена на опит и идеи и изграждането на една съвременна дигитална екосистема.

Заедно променяме България!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital