Big data средата в България - НоваториТЕ с Петър Бънков от Experian

В брой 26 на предаването ни НоваториТЕ си говорим за дигиталните технологии и стартъп екосистемата с Петър Бънков, изпълнителен директор на Experian България.


От МOVE.BG, публикувана на 4 юни 2019

Какви са предизвикателствата пред big data компаниите в България? Съществува ли българска data science среда? Как се развива тя във времето? Какви са перспективите й за бъдещето?

По тези въпроси си говорим в новия брой на НоваториТЕ с Петър Бънков, изпълнителен директор на Experian България. Той ни разказва, също така, за глобалната страна на дигиталните данни и новите възможности, които те създават в Интернет, както и за конкурентните предимства на Европа в тази сфера и къде се позиционира тя в световен план.  

Гост

Петър Бънков  ръководи глобалния център за доставки на  Experian България, като управлява няколко проекта заедно с техните екипи в матрична работна структура.

Петър има повече от 23 години опит във високите ИТ операционни среди. Като вицепрезидент на глобалните операции в Atos / Unify (Siemens Enterprise), Петър ръководи центрове за доставка на услуги в 15 страни. През този период изгражда визията на компанията затова как технологиите могат да бъдат средство за създаване на нови канали за услуги и намаляване на риска и разходите за изпълнение.

В ролята си на регионален мениджър и старши бизнес директор в Sutherland Global Services, Петър ръководи оперативните права за изпълнение на финансовите цели, постигайки приходи от 15 милиона долара за година с устойчив марж на приходите от 45%. В Microsoft той е отговорен за подобряване и управление на цялостния аутсорсинг бизнес в региона на Централна и Източна Европа.

НоваториТЕ

НоваториТЕ се излъчва всеки месец и е част от програмата за дигитален бизнес и технологии EDIT на MOVE.BGНоваториТЕ събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

НоваториТЕ се излъчва онлайн като можете да го проследите на живо през страницата на EDIT във "Фейсбук" и в канала на MOVE.BG в YouTube. Можете да задавате въпроси към госта като коментари във "Фейсбук" по време на живото излъчване.

Създаваме заедно нашето дигитално утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital