Мисия Зелена София: Екологичен ли е транспортът в София?

Представяме ви шестата публикация от специалната ни кампания “Защо е важно София да бъде зелена?”. Кампанията е посветена на необходимостта зелената трансформация да стане основен приоритет за развитието на София.


От МOVE.BG, публикувана на 17 октомври 2023

Прочетете първо текста в картинката отгоре.

 

ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ Е ФАКТОР ЗА ЧИСТ ВЪЗДУХ

 

Градският транспорт може да бъде част от решенията за по-чист въздух в София.

Необходима е цялостна програма за реформа на обществените транспортни услуги.

Градският транспорт трябва да стане услуга за хората: с нови, удобни и екологични автобуси, с развит трамваен транспорт, който е една от най-екологичните форми на придвижване в града, с удобен и екологичен довеждащ транспорт до метростанциите.

Градският транспорт трябва да стане умен, за да може разписанията на транспортните средства да следват промяната на нуждите на хората.

Градският транспорт трябва да бъде както услуга за придвижване до работа и вкъщи, така и основно средство за придвижване през почивните дни - включително за достъп до Витоша.

Това би било възможно, ако зелената трансформация стане цялостна програма за развитието на София.

Затова инициираната от MOVE.BG Коалиция “За зелен рестарт” призова кандидатите за кмет и за общински съветници да направят зелената трансформация основен приоритет за развитието на София. 

Научете още в Отвореното ни писмо тук.

Не пропускайте и "Нестандартният дебат за София" - един специален разговор за зеленото развитие на столицата с хората, които правят промяната възможна. 

Очакваме ви на 24-ти октомври от 10:00 часа онлайн във Facebook - научете още тук.

Мисия Зелена София: София може да бъде място за щастлив живот.

Автор
още по темата

още от Градска джунгла