Пътят към 6-тата годишнина

На 11 юли MOVE.BG ще навърши 6 години - заедно променяме България!


От МOVE.BG, публикувана на 11 юни 2019

На 11 юли 2018 станахме на 5 години! За това време MOVE.BG много се промени – от организация на активисти и експерти - в платформа, развиваща дългосрочните потенциали на страната ни и хората й чрез нови модели на сътрудничество, технологии, знание, чрез социални иновации и насърчаване на личната инициатива, споделянето и обществения принос. Промениха се цветовете ни, визуалната ни идентичност, начинът, по който мислим и говорим за себе си.

Някои неща обаче неизменно остават – призванието ни да свързваме тези, които правят промяната, да живеем пълноценно и в хармония точно тук в България, откъдето да допринасяме и за страната си, и за света.

The ChangeMakers

В годината, в която ставаме на 6, стартирахме нов проект -The ChangeMakers of Bulgaria: Двигателите на промяната в България.

Това е клуб на новатори, развиващи оригинални идеи и бизнеси с принос към общественото развитие. Целта на The ChangeMakers е да свързва и обединява променящите България в национална мрежа, за да стимулират промяната от България за света в сферите на образованието, дигиталното и устойчивото развитие.

“От създаването ни през 2013ч. в MOVE.BG градим среда за пробуда и вдъхновение, за утвърждаване на моделите и решения за успех през XXI-ви век през лицата и делата на търсещите, неспокойните и будните,” споделя Саша Безуханова, основател и председател на борда на MOVE.BG.

“Вярваме, че свързването на хората с градивни идеи отвъд тяхната експертна, политическа и социална принадлежност е капиталът за устойчива позитивна промяна и градим мостове за общо действие между всички създаващи днес перспективното ни общо бъдеще. Знаем, че този път изисква време и осъзнаване, но той е автентичния и затова - необратим.”

5+1

Като подготовка за 6-тата годишнина Ви припомняме няколко спомена за изминалите пет години:

MOVE.BG 1.0 - Как започна всичко? - спомен за първия период на MOVE.BG с част от основателите и първите хора в MOVE.BG;

MOVE.BG 2.0 - EDIT: накратко - специално предаване, посветено на програмата ни за дигиталния бизнес EDIT.  Водещият на НоваториТЕ -  предаването ни за стартъп екосистемата - Ивайло Василев обсъжда дигиталните потенциали на България със Саша Безуханова, с Антон Герунов от блокчейн компанията LogSentinel, с Петко Петков от ZaraLab, както и още други предприемачи;

5 години променяме България - дейността на MOVE.BG в десет минути.

А какво ще се случи на 11 юли тази година?

Отговорите съвсем скоро!

Създаваме заедно нашето утре!

Автор
още по темата

още от Отправна Точка