Петият елемент обитава София чрез уникална изложба до 2 юли

Проектът на арт движението “А Р Т Е Р i Я” може да бъде видян всеки делничен ден от 09:30 до 18:00 часа в Coworking by MOVE.BG.


От Марин Маринов, публикувана на 4 юни 2019

Пет помещения, пет теми, пет неща, които не забелязваме в ежедневието ни. Пет елемента, които влияят върху живота ни. Пет източника на енергия, която ни заобикаля.

Земя, въздух, вода и огън. И той - Петият елемент.

Арт движението А Р Т Е Р i Я представя изложбата “Петият елемент” - един разказ за  видимо и невидимо, за материя, енергия и сила. Откриването се състоя на 3 юни в Coworking by MOVE.BG, а изложбата ще бъде отворена за посетители до 2 юли (вторник).

“В MOVE.BG подкрепяме иновативните творци и проекти, защото те са създателите на изкуството на новото време. Именно такива са нашите приятели от “А Р Т Е Р i Я”,  заяви Саша Безуханова, основател и председател на Борда на MOVE.BG

В пет помещения са представени петте елемента през погледа на младите и перспективни творци Мария Петкова, Денис Иванов, Деница Иванова, Александра Велева, Иван Дончев и Илия Новачев.

От древността хората са търсили кой е петият елемент, за да запълнят пукнатините и да се опитат да си обяснят необяснимото, да придадат някак си живот и движение на всичко около нас, заяви Спас Керимов, част от движението “А Р Т Е Р i Я”.

По време на откриването се проведе и специален  аудио-визуален пърформанс, съпроводен с разказ за произхода на наблюдаемата Материя. „Звезден прах“ беше изпълнен Биляна Георгиева. Поради огромния интерес пърформансът беше изигран четири пъти, за да могат всички посетители да се докоснат до този разказ.

Звезден прах е едно уникално преживяване, което всеки от вас трябва да види и усети, каза Деян Георгиев от “А Р Т Е Р i Я”.

Биляна Георгиева по време на изпълнението на пърформанса в Coworking by MOVE.BG.

Изложбата може да бъде видяна всеки делничен ден от 09:30 до 18:00 часа в Coworking by MOVE.BG на улица “Сердика” №20 в София, етаж 1.

Закриването ще се състои на 2 юли (вторник) от 19:30 часа - очаква ни не само коктейл, но и завършек на Звездния прах в телата ни и “отпочването” на нашето ново пътуване за произхода на наблюдаемата Материя.

Създаваме заедно нашето културно утре!

Добави в Календар 2019-07-02 19:35:00 2019-07-02 19:30:00 Europe/Istanbul Петият елемент обитава София чрез уникална изложба до 2 юли 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS