Звезден прах посипва Петия елемент в София

На 2 юли (вторник) със специален аудио-визуален пърформанс “Звезден прах” ще бъде закрита изложбата “Петият елемент” на арт движението “А Р Т Е Р i Я”.


От Марин Маринов, публикувана на 25 юни 2019

Пребиваването на Петия елемент в София е към своя край. Официалното закриване на едноименната изложба на арт движението А Р Т Е Р i Я” ще се състои на 2 юли (четвъртък) в Coworking by MOVE.BG. Поради големия интерес по време на откриването на 3 юни, един месец по-късно организаторите са предвидили отново представяне на аудио-визуалния пърформанс “Звезден прах”: един невероятен разказ за Земята, Вселената и нашето място в тях.

В продължение на един месец ценителите на съвременното изкуство имат възможност да се запознаят с четирите елемента - Земя, въздух, вода и огън, разположени в четири пространства на етаж 1 в Coworking by MOVE.BG. В допълнение - петото и централно място на етажа е домакин на Петия елемент. 

В изложбата “Петият елемент” участват младите и перспективни творци Мария Петкова, Денис Иванов, Деница Иванова, Александра Велева, Иван Дончев и Илия Новачев. Можете да разгледате техните творби всеки делничен ден 09:30 до 18:00 часа до 2 юли, включително.

Закриването 

“Отново живототворящ Звезден Прах, отново атоми, отново термоядрен синтез, отново буря от въпроси. Видeни във фините движения на Биляна Георгиева, облъчена с енергията на Вселената, пресъздадена от Михаела Добрева. Всички тези вълни се отразяват в хилядите огледала на Габриела Кърджилова, водени по нишката от звуци на Петя Диманова. Всичко това  заченато в едно вдъхновение на Деян Георгиев, една реч и един разговор. Елате да го преживеете (пак),” споделят организаторите от “А Р Т Е Р i Я”.

“Разговорът ни с Вселената (във нас) никак не е приключил. Готови сме да търсим отговори отново. Ще преживеем желязото пак, някои дори за първи път. С това ще закрием изложбата „Петият Елемент“ и ще ви разкажем как ще продължим да търсим неоткриваемото. “

Елате, за да се потопите в този разказ. Очакваме ви на 2 юли (вторник) от 19:30 часа на етаж 1 в Coworking by MOVE.BG - улица “Сердика”№20 в София.

Повече информация за изложбата можете да намерите в интервюто ни със Спас Керимов от “А Р Т Е Р i Я”.  Спас е част от проекта ни “The ChangeMakers of Bulgaria: Двигателите на промяната в България” - клубът на личностите, които променят положително страната ни днес!

Включи се и ти!

Създаваме заедно нашето утре!  

Добави в Календар 2019-07-02 19:30:00 2019-07-02 21:00:00 Europe/Istanbul Звезден прах посипва Петия елемент в София 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS