Промяна в програмата на информационно-дискусионната кампания за Изборния процес

Президентът Росен Плевнелиев изненада MoveBG с инициирането на референдум за избирателната система у нас като предложи избирателите да отговарят на три въпроса.


От МOVE.BG, публикувана на 4 февруари 2014

Президентът Росен Плевнелиев изненада MOVE.BG с инициирането на референдум за избирателната система у нас като предложи избирателите да отговарят на три въпроса.

Това се случи няколко дни след като MOVE.BG постави темата за избирателния кодекс като дискусионна.

 Ситуацията доведе до промени в програмата ни за онлайн дискусии. Ето какви са те:

1. На 30-ти януари вече стартирахме с първата дискусия, която на тема: „Кой е българският избирател и как гласува той?“.

2. На 6 февруари, решихме да разширим предмета на втората дискусия и да поставим базовия въпрос: "Мажоритарна или пропорционална избирателна система: предимства и недостатъци?"
3. Ще завършим на 13-ти февруари с дискусия относно електронното гласуване – безопасно ли е, полезно ли е, скъпо ли е и как може да стане?

Лекцията на Борислав Дивизиев, експерт по информационни системи за сигурност, на тема: „Сигурно ли е електронното гласуване и защо утвърдени демокрации го избират?“ остава за 10-ти февруари.

Очаквайте и други лекции, информационни материали, проучвания и статии до края на кампанията – следете нашите канали за повече подробности.

Снимка: eikonline

MOVE.BG

Автор

още от Изборите: Посока Бъдеще