Работилница: прежда от стари тениски

Интересуваш се от Fast Fashion, последиците от тази тенденция и начините да се справим с тях? Очакваме те на 11-ти февруари със стари тениски, за да плетем заедно нови неща с грижа за природата.


От МOVE.BG, публикувана на 3 февруари 2020

Знаете ли, че за производство на само една памучна тениска се използва около 2700 литра вода? А знаете ли как можем да направим нов продукт от нея вместо да я изхвърляме?

Елате на 11-ти февруари и открийте магията за изработване на прежда от стари тениски. Третата по ред работилница за “Живот с нулев отпадък”, организирана от MOVE.BG с подкрепата на DELL, ще се фокусира върху третата стъпка на zerowasteИЗПОЛЗВАЙ ОТНОВО. Основната ни тема ще е “Бързата мода” или “Fast fashion”, а в работилницата ще се включат нашите приятели от “Плетчица”

Събитието е с вход 11 лева.

Fast Fashion

Този модел за създаване на дрехи се основава на предоставяне на крайния потребител на евтини и модерни продукти в много кратко време след представянето им на модните подиуми. Повечето вериги с този бизнес модел сменят дрехите в магазините си почти всяка седмица. Това допринася за увеличаването на търсенето от страната на потребителите и стимулира по-високо консуматорство.

В същото време, производството на текстил е една от най-замърсяващите индустрии, произвеждаща 1.2 милиарда тона въглероден диоксид (CO2) всяка година. Изследвания показват, че около 5% от световните емисии CO2 идват от модната индустрия.

Работилницата

На 11-ти февруари (вторник) от 19:00 часа ще си говорим за третата стъпка за живот с по-малко отпадъци: ИЗПОЛЗВАЙ ОТНОВО. Ще споделим практични съвети как и какво можем да използваме отново в ежедневието си.

В работилницата ще използваме стари тениски. Мария от “Плетчица” ще покаже как се прави прежда от стара тениска и след това всеки ще си изплете една поставка за чаша. А вие ще научите как да плетете най-различни неща от старите си тениски. 

По възможност си носете чиста стара памучна тениска.

ВАЖНО: Събитието е с вход от 11лв, като регистрацията е задължителна. Има само 15 места! Запазете своето присъствие тук

Градска джунгла

Работилницата е частГрадска джунгла” - една програма на MOVE.BG в подкрепа на смелите зелени идеи и иновативните бизнес проекти, които работят по възстановяването на разрушения баланс между човека и природата. Чрез работилници и уебинари, ние предлагаме практически решения за прилагане на новаторски методи за дизайн на нов вид градски живот.

Dell Technologies

Dell Technologies са един от световните технологични лидери с активна политика в подкрепа на опазването на околната среда. Компанията провежда редица инициативи за намаляване на отпадъците при производството на своите продукти, както и за опазване на природните ресурси, и намаляване на екологичния отпечатък чрез иновативни методи.

Заедно с Dell Technologies Ви очакваме на 11-ти февруари от 19:00 в Coworking by MOVE.BG - улица “Сердика” №20, етаж 3, София.

Добави в Календар 2020-02-11 19:00:00 2020-02-11 21:00:00 Europe/Istanbul Работилница: прежда от стари тениски 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
тагове
Актуално,
Автор
още по темата

още от Градска джунгла