Приключения с положителни емоции за малки и големи по време на Sofia Game Night в MOVE.BG

Coworking by MOVE.BG се включи в инициативата “Софийската нощ на игрите” - една инициатива на приятелите ни от “Гьоте институт”.


От МOVE.BG, публикувана на 8 ноември 2019

Как най-добре учат малките деца? Как разбират света около тях, а и самите себе си? Как виждат важни неща, които възрастните не виждаме?

Чрез игри. И то чрез приключението очи в очи: с хората, с предметите, със средата, с нещата, които виждаме и не виждаме.

Именно в това изпитано от вековете средство се потопиха участниците в Sofia Game Night в дома на MOVE.BG - споделеното работно пространство в центъра в София.

Гостите в Coworking by MOVE.BG има възможност да преминат през четири невероятни игри: две приключения за стимулиране любопитството и на интереса към науката, както и две игри с общностно значение, които ни помагат да погледнем към себе си и към хората около нас.

“Цар на историята”

Естествено, че започнахме с българската история. В 16часа на 2 ноември - часове след любимия празник на малки и големи - Денят на народните будители - се състезавахме на дати, събития, личности. “Цар на историята” стимулира интереса към българската история, развива логическото мислене и събужда състезателния дух. Но и прави нещо още по-важно - поставя в центъра на родолюбието и знанието. Играта е дело на гимназисти от СУ „Елин Пелин“ в София, които я разработват под ръководството на своя класен ръководител Калин Радулов. Благодарение на Калин, имаше и награди за най-добрите.

Исторически емоции.

“Дарплей” 

Малко след старта на “Цар на историята” в съседната съседните зали на Coworking by MOVE.BG започна “Дарплей” с вече пристигналите гости за играта. Разбира се, по-късно и част от историческите играчи се гмурнаха в приключението, което развива мисленето, общуването с другите и взаимното обогатяване чрез ученето от човека до теб. “Дарплей” помогна на участниците да видят другите, да изслушат тяхното мнение и да разберат другите чрез диалог. Оказа се, че в дигиталната епоха, в която живеем, общностните игри са нещо, от което имаме нужда, за да развиваме едно от най-важните умения - емпатията.

Умения за изслушване на другия.

“Лов на научни съкровища”

В 18:00 часа Coworking by MOVE.BG се превърна в състезание за търсене на въпроси и скритите им отговори от няколко научни сфери. Едно състезание с емоции, гонитба, викове, много адреналин и радост - всичко това в “Лов на научни съкровища”. Една невероятна игра под ръководството на Жасмина Манавян и много положителни спомени за присъстващите младежи.

Лов на научни тайни.

“Аз + Работа = Синхрон” / интерактивен уъркшоп

Малко след края на научните съкровища, преминахме към една игра за по-големите заедно с нашите приятели от “Бизнес институт”. Чрез LEGO методология този интерактивен уъркшоп даде на участниците една новаторска перспектива за вечната дилема - какво обичам да правя и в какво съм добър, от една страна, и от друга - какво търси пазарът и за какво е готов да плаща. Играта показа на присъстващите защо е положително да сменим парадигмата - от „баланс между работа и личен живот“ към „синхрон между работата и мен“. 

Час преди полунощ домът на MOVE.BG изпрати и последните гости и наши нови приятели - след едни невероятни седем часа на игри и опознаване. И благодарение на организаторите на "Софийската нощ на игрите" - "Гьоте институт".

“Sofia Game Night” в Coworking by MOVE.BG - приключение с положителни емоции да малки и големи. 

Coworking by MOVE.BG

Coworking by MOVE.BG е споделено работно пространство, където създават и се развиват социални предприемачи, стартиращи бизнеси, смели артисти, доброволчески организации и образователни инициативи.

Нашата къща е място за срещи, събития и вдъхновение. Разполагаме с индивидуални работни места, самостоятелни офиси, конферентни зали… и бар!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Култура