Вечери за наивници и природолюбители

От необозримата природа до конкретните стъпки за нейното опазване


От МOVE.BG, публикувана на 4 януари 2018

Първото издание на „Вечери за наивници“ за 2018 г. е свързано с позициите и пресечните точки между активизма, екологичната и правна експертиза, природосъобразния бизнес и понятията ни за справедливост.

Ще говорим за трудностите, заблудите и провалите по пътя на „зелените“ идеи и най-вече за онези от тях, които всъщност водят към успех.

Как се оказваш служител или сътрудник на природозащитна организация? Как избираш да се занимаваш с един проблем от безкрайния списък със заплахи пред биоразнообразието? Ако правилата на играта непрестанно се менят, как защитаваш бавния природен ритъм? Как убеждаваш някого, че гората е по-красива пеш, а луксът е относително понятие?

И можеш ли винаги да правиш това?

Както всички важни въпроси, „зелените“ също нямат еднозначни отговори. А стават и грешки. Но нашите „наивници“ ги преодоляват, защото знаят колко голям е залогът.

Специалните ни #гости на 8 януари ще бъдат:

  • Екологът Катерина Раковска, експерт „Защитени територии и Натура 2000” към международната природозащитна организация WWF, ще говори за защитата на природното богатство и биоразнообразието на Пирин.
  • Любомир Попйорданов, предприемач и основател на агенциите „Одисея-ин” и „Зиг Заг Холидейз”, един от учредителите на Българската асоциация за алтернативен туризъм, ще даде поглед към възможностите за устойчив туризъм и алтернативни туристически дейности.
  • Свилен Овчаров, експерт по екологично право, съдружник в „Овчаров и Парушев” и основател на доброволната експертна група на Зелените адвокати, ще разкаже за опита си по ключови природозащитни казуси пред националните съдилища и по стратегически процедури пред международни институции като Комитета за Орхуската конвенция на ООН в Женева.
Добави в Календар 2018-01-08 19:00:00 2018-01-08 21:00:00 Europe/Istanbul Вечери за наивници и природолюбители 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Вечери за наивници