Среща на Анонимните компостиращи, vol. 3

На 19 юни (сряда) от 18:30 заедно с Градски експериментариум организираме поредната среща, когато ще си говорим за споделените външни компостери.


От МOVE.BG, публикувана на 11 юни 2019

Изминаха три месеца от последната ни среща и сме наистина нетърпеливи да се срещнем отново, да си поговорим за компостерите и ресурса в тях, както и какво можем да правим с него и за всичко останало, което ни вълнува.

Желаем да обърнем и внимание на друг елемент в градското компостиране – споделените външни компостери. Ще разгледаме възможностите за изграждане на такъв, какво трябва да вземем предвид при набелязване на място, какви материали са ни нужни, как да промотираме идеята пред съседите и какви са разликите при домашното компостиране в кофа и външното в голям компостер.

Събитието е безплатно и отворено за всеки – стар и нов приятел на компостирането. Очакваме Ви в дома на MOVE.BG, където на чаша питие по желание, да отговорим на вашите въпроси, да затвърдим и надградим знания и умения, да споделим предизвикателства и да открием решения на разнообразни проблеми, свързани с компостирането, като част от нашето ежедневие в града.

Моля, запазете своето място за срещата ни тук, защото пространството ни е ограничено. Както и не се притеснявайте да пишете дълго и от сърце под въпросите във формуляра. Нашата цел е да бъдем максимално полезни! :)

Вярваме че изграждането и утвърждаването на полезни навици като компостирането е общностно начинание – споделен процес, в който най-важното е да учим един от друг.

Очакваме Ви на 19 юни (сряда) от 18:30 часа в Coworking by MOVE.BG на улица “Сердика” №20 в София. След това ще можете да се присъедините и към специалното лятно еко парти на MOVE.BG.

Градски експериментариум

Градски експериментариум е организация, която работи за това да живеем по-екологично в градовете: необходимостта да бъдем близо до природата, да я пазим, изучаваме и работим с нея среща всеки от нас с философията за живота, наречена “пермакултура”, или “вечноделие” – любимият ни превод на български език.

MOVE.BG

MOVE.BG e платформа на създаващите хора. Търсим иновативни решения за обществена промяна, работим за устойчиво развитие и утвърждаваме култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Създаваме заедно нашето утре!

Добави в Календар 2019-06-19 18:30:00 2019-06-19 20:00:00 Europe/Istanbul Среща на Анонимните компостиращи, vol. 3 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла