ChangeMakers с редица отличия на Централноевропейските стартъп награди

Седем награди от CESA Bulgaria завоюваха членовете на клуба на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България”.


От Марин Маринов, публикувана на 27 септември 2019

За поредна година България излъчи своите финалисти за Централноевропейските стартъп награди CESA 2019. Бляскавата церемония, организирана от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), се състоя на 24 септември в театър “Азарян” в НДК, а MOVE.BG e партньор на инициативата чрез EDIT (Economic Development via Innovation and Technology): програмата ни в подкрепа на дигиталния бизнес и стартъп проектите. 7 от 16-те награди спечелиха changeMakers - членове на клуба ни “The ChangeMakers of Bulgaria: двигателите на промяната в България”

Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и EDIT, беше част от журито. Вотът на специалистите плюс гласовете на публиката определиха най-добрите стартъп проекти от България за 2019. Повече от 600 компании бяха номинирани, от които до различните категории стигнаха 65. Победителите на CESA Bulgaria 2019 ще участват в надпреварата за стартъпи на региона на 21 ноември в Букурещ и ще се борят с представители на още 9 държави - Австрия, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

“С енергията на бъдещето беше заредена залата по време на финалната церемония на CESA Bulgaria 2019. Радвам се, че заедно с другите членове на журито имах възможност да допринеса в разпознаването на най-добрите проекти,” сподели г-жа Безуханова.

“Поздравления на всички победители - създатели на авангардни технологични и бизнес решения, които променят икономическия портрет на България. Поздравления на ABLE за перфектната организация. Щастлива съм, че членовете на клуба “The ChangeMakers$ бяха сред наградените.”

Отличията за changeMakers

Стартъп на годината

Станаха нашите changeMakers от OfficeRnD. Компанията, която е създадена през 2015 година, иска да промени начина на управление на споделените работни пространства, така че процесите по разпределение на зали, офиси и бюра да бъде автоматизиран, а мениджърите да имат повече време за общуване с посетителите на coworking-те. Мирослав Мирославов, основател и изпълнителен директор на OfficeRnD, благодари на екипа си и подчерта, че един стартъп - това са хората, които работят със сърце зад каузата на проекта.

Миро Мирославов по време на приемането на наградата .

Най-добър нов стартъп, до две години от основаването

LogSentinel, които използват изкуствен интелект и технологията зад криптовалутите - блокчейн, за да защитават по-добре данните ни, включително информацията ни за различни регистрации и документи. Вземайки наградата, нашият changeMakers Антон Герунов призова да се замислим дали дигиталният свят не задълбочава различията от аналоговия и какво може всеки един от нас да направи, управлявайки данните си.

Най-добър технологичен здравен стартъп годината

Printivo - проект, които разработва 3D-биопринтиране на човешки тъкани и органи.

“Благодаря че отличиха и един такъв биотехнологичен мутант. Знаем че biotech прогреса става бавно, но вярвам че сме се устремили натам,” сподели нашият changeMaker Спас Керимов, основател на Printivo.

Основател на годината

Искрен Митев от Escreo - стартъпът, които променя работната среда чрез иновативната си бяла боя за писане. Стените оживяват и вдъхновяват. Наградата взе Елена Николова, съосновател на компанията и активен член на changeMakers.

Най-добър блокчейн стартъп

Наградата получиха нашите changeMakers Evedo - блокчейн-базирана платформа за управление на събития, както на ниво B2B, така и за B2C сегмента.

Най-добър стартъп със социално въздействие

I Rise Mechanics 357 - компания, която произвежда специален робот, наречен OMNIBOT. Уредът изправя на крака хора с двигателни проблеми.

“Имаме енергия и продължаваме само напред,” заяви нашият changeMaker Любомир Василев, основател на I Rise Mechanics 357, приемайки наградата.

Най-добър стартъп, които използва изкуствен интелект

Отново нашите changeMakers LogSentinel.

Саша Безуханова до Любомир Василев, I Rise Mechanics 357 (отляво), както и (отдясно) Спас Керимов, Printivo, и Стоян Ангелов, Evedo.

Другите отличени бяха: Маги Назер - дигитален номад на годината, Parknshare - най-добър стартъп с решения за умни градове, LAUNCHub Ventures - инвеститор на годината, Develiot - най-добър проект в областта на интернета на нещата (IoT), Phyre - най-добър финансов технологичен стартъп (fintech), Campus X - най-добро споделено работно пространство, Dare to Scale by Endeavor - най-добър акселератор/бизнес инкубатор, Dreamix - най-добър стартъп, който се занимава с разработването на софтуерни услуги, и Ирина Енчева от Endeavor Bulgaria - най-добър пример за жена в стартъп индустрията.

Г-жа Безуханова връчва наградата за най-добър пример за жена в стартъп индустрията.

Искате ли да има още успешни български проекти ?

Участвайте в Innovation Ship 2019 - единственото проучване на дигиталната и иновативна стартъп екосистема в България. 

Включете се сега, за да покажем нуждите на средата и заедно да подобрим пазарния потенциал на България!

Очакват Ви и награди за Вашите бизнес проекти.

Проучването е отворено до 10 октомври!

Създаваме заедно нашето дигитално утре!

Автор
още по темата

още от The ChangeMakers - Двигателите на промяната