Дигиталната историческа седянка на MOVE.BG пристига в Бургас

На 15 май (сряда) от 18:30 часа в “Хамалогика” в Бургас “Моята българска история” ще проведе поредната дигитална историческа седянка, ден след събитието в Стара Загора.


От МOVE.BG, публикувана на 3 май 2019

“Моята българска история” пристига в Бургас, за да чуе вашата история. На 15 май (сряда) съвместно с нашите приятели от Хамалогика ще потърсим неразказаните истории от тракийския град на импровизирана Дигитална седянка.

Очакваме с нетърпение срещата в Бургас, не само защото в нашия екип има доста сериозна морска жилка, но и защото миналото на морския град е изключително интересно и разнообразно, което предразполага към споделяне на най-различни истории.

Без съмнение истинският разцвет на града започва след създаването на Източна Румелия през 1878 г и възможността предприемчивите българи да се възползват от свободата и модерното европейско законодателство в областта. Към него се ориентират и хиляди бежанци от Одринска Тракия, които чувствително променят неговия облик и бързо се включват в изграждането на модерна България заедно със своите съграждани - кореняци.

Изграждането на модерното пристанище в началото на ХХ век отваря града пред света и го превръща в един от водещите балкански търговски центрове. В годините след установяването на комунистическата диктатура в България Бургас се превръща и в промишлен център, а в наши дни успешно съчетава тежката промишленост с добре развит летен туризъм, приемайки гостоприемно гости от целия континент.

В основата на развитието на един град стоят неговите жители - именно те са тези, които творят историята и преживяват не само възходите и паденията, но и капризите на ежедневието. В бързо променящия се в началото на XXI век свят смятаме, че е изключително важно да помним историята на нашия род, роден край и родина. Вярваме, че стабилните основи на миналото ще ни позволят да градим заедно общото ни бъдеще.

Очакваме те на 15 май (сряда) в “Хамалогика”. Входът е свободен.

А ден преди събитието в Бургас, MOVE.BG организира дигитална историческа седянка и в Стара Загора.

Моята българска история!

Твоята история е нашата обща история!

Сподели я сега!

Автор
още по темата

още от Актуално