MOVE.BG организира дигитална седянка в Стара Загора

На 14 май (вторник) от 18:30 часа в ZaraLab в Стара Загора "Моята българска история” ще проведе поредната дигитална историческа седянка.


От МOVE.BG, публикувана на 2 май 2019

“Моята българска история” пристига в Стара Загора, за да чуе вашата история.  На 14 май (вторник) от 18:30 часа съвместно с нашите приятели от ZaraLab ще потърсим неразказаните истории от тракийския град на импровизирана Дигитална седянка.

Всеки е добре дошъл да се включи в дигиталната седянка като разказвач или слушател. С нетърпение очакваме срещата в Стара Загора - малко са живите градове, които могат да се похвалят с толкова богата и разнообразна история. От Античността до наши дни градът става свидетел на създаването и разпадането на големи империи, приема радушно редица народи и култури.., дава своя дан за Освобождението на България. Благодарение на родолюбивите си жители, след опожарението си по време на Руско-турската война от войските на Сюлейман паша, градът бързо се възстановява и възвръща своето важно място в българската история.

В наши дни Стара Загора продължава да се развива и да бъде привлекателен център за предприемчиви и свободолюбиви българи като нашите любезни домакини от ZaraLab.

В основата на развитието на един град стоят неговите жители - именно те са тези, които творят историята и преживяват не само възходите и паденията, но и капризите на ежедневието. В бързо променящия се в началото на XXI век свят смятаме, че е изключително важно да помним историята на нашия род, роден край и родина. Вярваме, че стабилните основи на миналото ще ни позволят да градим заедно общото ни бъдеще.

Дигиталните технологии ни позволяват да построим моста между спомените за България от преди десетилетия и сегашното време, да ги консолидираме в една обща историческа карта, където заедно пишем колективната си история. Чрез Дигиталните седенки фокусираме усилията си върху живите срещи между поколенията и дигитализирането на техните истории върху интерактивната карта на myhistory.bg. Миналият месец "Моята българска история" организира дигитална седянка за българската общност в британската столица Лондон.

Сега те очакваме на 14 май (вторник) от 18:30 часа в ZaraLab в Стара Загора!
Входът е свободен.

Моята българска история!

Твоята история е нашата обща история!

Сподели я сега!

Автор
още по темата

още от Актуално