EDITogether: Digital Hub Bulgaria Conference

EDIT.bg представя "Препоръки за институционални мерки в подкрепа на дигиталнатa икономика в България"


От МOVE.BG, публикувана на 23 март 2017

На 28 март 2017 г. EDIT.bg ще представи новия си доклад и препоръки към Министерството на икономиката за осигуряване на системна подкрепа за микро-, малки и средни дигитални компании.

EDITogether: Digital Hub Bulgaria Conference

На конференцията, която ще се състои в лабораторния комплекс на София тех парк, заедно с експерти и политици ще дискутираме какви са възможностите за превръщане на България в европейски дигитален хъб. Участници в дискусията ще бъдат доц. Теодор Седларски, министър на икономиката, проф. Николай Денков, министър на oбразованието и науката, Евгени Ангелов, председател на Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране и представители на бизнеса.

След провеждането на първото изследване на дигиталните малки и средни предприятия в България InnovationShip Bulgaria|Digital, в рамките на инициативата EDIT.bg продължихме да проучваме добрите български и световни практики за подкрепа на сектора с най-висок икономически потенциал - дигиталния.

Данните за развитието на българската икономика

През последното десетилетие показват, че тя следва световната тенденция на дигитализация и дори изпреварва част от останалите страни членки на ЕС в някои отношения (4,5% от БВП се формира от IСT сектора спрямо 3,7% за ЕС; 11% от целия износ на услуги в България се дължи на ICT сектора, средният темп на нарастване е 73 млн. долара годишно). Въпреки това България не успява да подобри позицията си на картата на дигиталната икономика в Европа, а 77% от компаниите посочват, че няма достатъчно институционална подкрепа за развитието на бизнеса им.

Събитието Digital Hub Bulgaria Conference е отворено след предварителна регистация към дигитални предприемачи и всички, за които темата е важна. Ето и пълната програма:

EDITogether Digital Hub Bulgaria Conference

MOVE.BG

Автор
още по темата

още от Актуално