Енергийната (Р)еволюция: Решения от България

На 20 май (понеделник) от 19:00 часа MOVE.BG организира кръгла маса, посветена на енергийните иновации, и представяне на българските финалисти в европейския акселератор “Social Innovation to Tackle Energy Poverty”.


От Марин Маринов, публикувана на 2 май 2019

Броени дни преди влизането в сила на новите цени на тока и в разгара на поредния обществен дебат за промяна на енергийната система, MOVE.BG представя различната гледна точка - тази на иновативните бизнес решения. Ще представим идеите и проектите, които поставят хората, а не политическите интереси в центъра на търсенето на решения. Ще обсъдим темата за енергийната революция, мястото на България в нея и защо трябва да подпомагаме иновативните решения.

На 20 май (понеделник) от 19:00 часа Ви очакваме в MOVE.BG, за да разберете кои са българските финалисти в европейския акселератор за енергийни иновации Social Innovation to Tackle Energy Poverty. Ще имате възможността да се срещнете с младите, амбициозни и можещи екипи и да научите защо те искат да помогнат на енергийно бедните хора с нестандартни проекти. Но не само.

Очакваме Ви и за една експертна дискусия, в която ще срещнем с бизнеса, енергийните компании, гражданския сектор, експертите и държавата, за да обсъдим нуждата и пътищата за въвеждане на иновативни бизнес решения в енергетиката. Ще чуете как експертите от различните сектори виждат проблема с енергийната бедност: невъзможността домакинствата да си осигурят необходимите им енергийни услуги на приемлива цена, невъзможността да затоплят достатъчно жилищата си си през зимата и да ги охладят през лятото.

В дискусията ни ще участват:

  • Деница Петрова - ръководител на екипа на Greenpeace Bulgaria;
  • Мартин Владимиров - анализатор към Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията;
  • Здравко Георгиев - изпълнителен директор на Софийската енергийна агенция – СОФЕНА;
  • Божидар Паляков - търговски директор на Schneider Electric България;
  • Людмил Димитров - експерт в дирекция "Политика за хората с увреждания, равни възможности и социални помощи" към Министерството на труда и социалната политика.

Водещ на дискусията ще бъде Саша Безуханова, основател и председател на Борда на MOVE.BG. Г-жа Безуханова е, също така,  член на борда на Европейския институт за иновации и технологии.

Програма:
19:00 - 20:00 Експертна дискусия “Енергийната (Р)еволюция в България - възможности и предизвикателства)

20.00 - 20.30 Представяне на финалистите от България и следващи стъпки в програмата

20.30 - 21.30 Нетуркинг коктейл

Очакваме Ви на 20 май на улица “Сердика” №20, ет.3.

Местата са ограничени. Запазете своя безплатен билет тук.

Защото енергийната революция изисква смели решения.

А смелостта днес са иновационните решения и нестандартните проекти!

“Social Innovation to Tackle Energy Poverty”

За първи път тази година български проекти ще получат достъп до световния енергиен гигант Schneider Electric и до 5-месечна менторска програма с утвърдени европейски енергийни експерти. Акселераторът е организиран от международната организация за социални иновации Ashoka и Schneider Electric Foundation в партньорство с Foundation de France. MOVE.BG e партньорът за България, а конкурсът се провежда още в Унгария, Румъния, Чехия и Полша.

Създаваме заедно нашето иновативно утре!

Автор
още по темата

още от Актуално