Как едно момче с детска церебрална парализа измина 300 км с колело?

7 приятели, 2 колела и 1 кемпер и 300 км из България. Очакваме ви на 9 юли на прожекцията на документалния филм “Евровело за всеки” - 19:00 часа в Coworking by MOVE.BG.


От Марин Маринов, публикувана на 5 юли 2019

Как можем да преодолеем границите - видими и невидими? Кои граници са по-трудните - тези в съзнанието ни или физическите? Какво означават категориите мога и не мога?

Невероятната инициатива  - велопоходът “Евровело за всеки”  - ни дава отговорите. Границите изчезват, ако има желание. Ако има смелост. Ако има и най-важното - приятели. Екипът Balkans Everywhereсбъдна мечтата на едно момче с детска церебрална парализа да пътува с колело из България. 

На 9 юли (вторник) от 19:00 часа в Coworking by MOVE.BG ще имате възможност да се запознаете с това благородно приключение чрез прожекцията на документалния филм Евровело за всеки. Ще можете и да подкрепите продължаването на каузата и създаването на нова триколка за хора в неравностойно положение.

Защото МОЖЕМ

През август 2018 година екип от 7 приятели, 2 велосипеди и 1 кемпер изминаха 300 км по поречието на река Дунав за 5 дни. И победиха физическите граници, както и тези, които не виждаме, но ни спират да предприемаме подобни пътешествия на доброто.

Героят на приключението беше Петър Нефтелимов - едно момче с непримирима душа и безкрайна енергия. Целта на пътуването беше да покаже, че независимо от здравословните проблеми и липсата на инфраструктура, приключенията са достъпни за всеки!

„Как би се чувствал, ако сънуваш, че си на велопоход с приятели? Уверявам те, след като усетиш чувството, сънувайки, би желал да го осъществиш наистина? Така аз предната нощ сънувах, че съм на велопоход с приятели. Но това не беше сън за сбъдването на една мечта. Това беше сън по една носталгия…,” споделя Петър.

“Каним ви на една специална прожекция на "Евровело за всеки". Един филм, който разкрива веселите емоции и трудните моменти, през които минава едно приключение. Филм, който показва искреното щастие през призмата на 7 различни съдби,” пишат организаторите от “Balkans Everywhere”.

Вход за прожекцията: доброволно дарение. Всички приходи ще отидат за създаването на следващата триколка за хора в неравностойно положение!

Ако сте възпрепятствани да дойдете, но подкрепяте каузата, може да дарите средства тук и тук

Времетраене на филма: 20 минути. Филмът има субтитри на английски език.

Поканете приятелите си, родителите си или елате сами. Ще имате възможност да се запознаете и да поговорите с екипа. 

Очакваме Ви на 9 юли (вторник) от 19:00 часа в Coworking by MOVE.BG - етаж 3, улица “Сердика”№20 в София.

Създаваме заедно нашето утре!

Добави в Календар 2019-07-09 19:00:00 2019-07-09 21:00:00 Europe/Istanbul Как едно момче с детска церебрална парализа измина 300 км с колело? 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от The Changemakers