Стига празни обещания към Планетата. Време е за действия!

Greentech Alliance, чийто партньор за България е MOVE.BG, със специална кампания в Деня на Земята - #EnoughTalk.


От МOVE.BG, публикувана на 22 април 2021

Хиляди давани обещания всяка година на 22 април, Денят на Земята. Обещания за борба с климатичните промени, за намаляване на парниковите газове, за защита на биоразнообразието... Нови и нови надежди за промяна, но малко реално предприети действия. Време е това да спре и да започнем конкретни значими, и дългосрочни стъпки за защита на нашата Планета и на нашето бъдеще.

С тези мотиви Greentech Alliance организираха специална кампания в социалните мрежи в Деня на Земята: да спрем с обещанията и да започнем с реалната работа. Водещи фигури от иновативния бизнес в Европа подкрепиха кампанията #EnoughTalk, сред тях и Саша Безуханова, основател на MOVE.BG

“Чухме достатъчно говорене [през годините]. Не искаме и тази година да чуваме поредните климатични обещания в Деня на Земята. Ние сме тук за действие и заставаме зад всичките над 500 зелени стартъпа, които са част от нашата мрежа,” обясняват от Greentech Alliance.

Дръпнете стрелката надолу, за да изгледате видеото.

Създаден преди почти година, Greentech Alliance e обединение на иновативните високотехнологични зелени стартъпи и инициативи в Европа. Проектът свързва и подпомага с експертиза и съвети компаниите, които използват нови технологии, за да възстановят баланса човек-природа и да живеем в по-здрава планета и общество. Отворената дигитална мрежа EDIT на MOVE.BG е патньорът на Greentech Alliance за България.

Сред основателите на инициативата е българката Любомила Йорданова, създател на берлинския стартъп Plan A, а иновативни български стартиращи компании са сред първите членове на обединението: проектът за умна маска AirLief, стартъпът за биоразградимо фолио Lam`on, проектът за спасяване на популацията на пчелите Pollenity, както и стартъпът за умно управление на водните ресурси ENOVA H2O

Време е за действия и у нас!

Механизмът за възстановяване на Европа дава шанс на България да започнем дългоотлагания зелен и дигитален преход и да създадем едно устойчиво бъдеще за нашата природа и за бъдещите поколения. В правителствения План за възстановяване, чрез който страната ни ще получи допълнителни 12 милиарда лева от Европейския съюз, липсват интегрална визия и дългосрочен подход. Затова Планът трябва да бъде ревизиран и в него да бъдат въведени ключови реформи, които ще гарантират успешното развитие на страната ни. Това се посочва в позиция на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”

Как предлаганите от Коалицията реформи могат да превърнат България в зелен и дигитален лидер и в място за щастлив живот, научете от специалния ни проект Учебник по бъдеща история на България”.

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital