Започна националното проучване Innovation Ship 2019! Включи се сега!

Микро-, малки, средни и стартиращи български компании могат да участват в единственото по рода си изследване на дигиталната и новаторска екосистема в България.


От МOVE.BG, публикувана на 26 август 2019

MOVE.BG започна четвъртото издание на националното годишно проучване на дигиталната и иновативна бизнес среда в България - Innovation Ship. Изследването e най-изчерпателното и подробно картографиране на българската екосистема и се провежда от EDIT (Economic Development via Innovation and Technology): програмата ни в подкрепа на дигиталния бизнес и стартъп проектите.

Анкетата е отворена за попълване до 10 октомври, а за участниците са предвидени и награди. Нека заедно покажем нуждите на средата, за да можем да помогнем на българските проекти и на превръщането на страната ни в европейски дигитален хъб.

Какво е Innovation Ship?

Проучване, насочено към микро-, малки, средни и стартиращи български дигитални компании, които използват дигитални и нови технологии.

Попълването на въпросника отнема между 10 и 15 минути.

Защо екосистемата има нужда от Innovation Ship?

Това проучване е нужно на всички ни, за да можем да изградим ясна картина на дигиталния и иновативен бизнес в България в момента – да знаем къде се намира индустрията, за да можем заедно да я отведем там, където искаме. Да можем да се съизмерим и да се сравним – да се опознаем, за да знаем в какво сме силни и как да градим имиджа на България като конкурентна и привлекателна дестинация за инвеститори. 

Изследването показва и върху какво трябва да продължим да работим, за да създадем условия, в които малките и средните дигитални и новаторски бизнеси да се развиват, защото вярваме, че те порастват, когато са заедно – в среда на диалог и ко-създаване.

Резултатите ще са от полза за всички нас, защото Innovation Ship :

  • Представя развитието и значимостта на българския цифров микро, малък и стартов бизнес;
  • Предлага възможности за сравнение/benchmarking;
  • Събира данните, които показват състоянието и нуждите на екосистемата.

Наградите

Попълнилите проучването участници ще участват в надпреварата за една от ексклузивните ни награди Innovation Ship 2019 Awards.

  • Exclusive Master Class Access (само с покана): за 10 от компаниите;
  • Mentoring Hour: 3 от участвалите проекти ще получат ментор от Founder Institute по следните теми - fundraising (набиране на средства), internationalization (излизане на външни пазари) и business development (бизнес развитие).

Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и мрежата за дигитално развитие EDIT:

„Стартиращите дигитални компании са най-виталната част от българската икономика. Те развиват днес в България продукти и услуги за нуждите на света утре. 

Млади български компании се утвърждават на международните пазари с решения, базирани на изкуствен интелект, блокчейн, анализ на големи данни, криптиращи и облачни системи. Подкрепата в развитието им е единствената рецепта за промяната на икономическия портрет на държавата ни от ишлеме-икономика в икономика с добавена стойност. И това трябва да е национална кауза, защото именно те носят потенциала България да стане Европейски иновационен хъб и фактор в глобалната споделена икономика.“

Innovation Ship 

Миналата година в проучването участваха 213 компании. Innovation Ship 2018 e достъпен безплатно онлайн на български и на английски език. Докладът беше представен на специална конференция, която можете да гледате тукТази година програма EDIT на MOVE.BG отново ще организира специално събитие за представянето на новото издание на Innovation Ship

Включете се в Innovation Ship 2019 сега! Срокът е до 10 октомври!

Всички новини около Innovation Ship 2019 можете да следите в нашите социални канали. Последвайте ни във Facebook, Twitter и LinkedIn!

Създаваме заедно нашето дигитално утре!

Автор
още по темата

още от Решения за България: Digital