Изложба представя Петия елемент в живота ни днес

Арт движението “А Р Т Е Р i Я” представя един вълнуващ творчески поглед към темата за Петия елемент - на 3 юни (понеделник) от 19:00 часа в Coworking by MOVE.BG.


От Марин Маринов, публикувана на 27 май 2019

Земя, вода, въздух, огън и...той - Петият елемент. Кой е той? Какво е мястото му в живота ни днес и къде можем да го открием?

Тези въпроси намират отговори в изложбата “Петият елемент”, организирана от арт движението “А Р Т Е Р i Я”. Очаква Ви Един необикновен и вълнуващ разказ за Вселената и за произхода на всеки атом от нашите тела.

“Първите са го наричали Бездна и Хаос, древните твърдели за Квинтесенцията на небесните сфери и живота, средновековните мислители са били убедени, че е Духа на всеки дишащ, през Ренесанса се е прокрадвал в идеите на физиците, че е пространството за разпространение на светлината.. Етера, Петият Елемент,” споделят организаторите от “А Р Т Е Р i Я”.

“Ние започнахме да изследваме неговото присъствие в днешния ден, в сегашния моментум на съвременния човек. Открихме улики в огъня на застиналото стъкло и в пламъците по хартията, във водната повърхност на гладко огледало, във въздух заключен в метал, както и в късчета земя в капки роса.”

На 3 юни ще имате възможността да се срещнете с авторите на изложбата и да се насладите на „Звезден прах“ -  аудио-визуалния пърформанс, съпроводен с разказ за произхода на наблюдаемата Материя.

Очакваме Ви на улица “Сердика”№20 в София, етаж 1.

Изложбата ще бъде отворена за посетили всеки делничен ден от 09:30 до 18:00 часа до 20 юни, когато ще бъде официалното закриване, съпроводено с коктейл парти в Coworking by MOVE.BG.  

Спас Керимов, един от основателите на “А Р Т Е Р i Я е част от проекта на MOVE.BG “The ChangeMakers of Bulgaria - Двигателите на промяната в България”.

The ChangeMakers

“Двигателите на промяната в България” е програма, която идентифицира, свързва и обединява променящите страната ни Личности в национална мрежа.  

България има таланти, които адресират световни предизвикателства.  Ние искаме да покажем техните лица, да стимулираме промяната от България за света.

Включи се и ти!

Създаваме заедно нашето утре!

Добави в Календар 2019-06-03 19:00:00 2019-06-20 21:00:00 Europe/Istanbul Изложба представя Петия елемент в живота ни днес 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от ART MEETS