КвАРТалната Коледа завладява центъра на София

Coworking by MOVE.BG е една от точките, в която ще намерите зелени работилници за устойчив начин на живот, които организираме заедно с нашите приятели от old is new.


От МOVE.BG, публикувана на 11 декември 2019

Коледният дух е вече тук: в сърцата ни, в домовете ни, в работното ни място. Магията на празника е и навсякъде в София, а този уикенд ще завладее и историческия център на столицата. От петък до неделя ще се състои фестивала “Коледа в квартала” 2019 с богата програма от  изложби, работилници за малки и големи, музика, светлини, настолни игри, базари, танци, коледни играчки и вкусотии. Една от най-интересните точки ще бъде Coworking by MOVE.BG, където заедно с нашите приятели от old is new ще Ви научим как да си направите домашен сапун, восъчни кърпи, както и други полезни и нужни неща, които не пречат на природата.

 КвАРТалната Коледа в MOVE.BG

На 15 декември (неделя) от 11:00 часа в Coworking by MOVE.BG те очаква Good Taste&No Waste Workshops Vol.1. Ще се потопите максимално в идеята как да живеем без отпадък, като се научим да правим домашни, максимално екологични и чисти продукти, които да изпозваме в ежедневието си. 

Част от темите на работилниците са: 

  • Как да си приготвим домашен сапун? 
  • Как да използваме и да си направим восъчни кърпи, вместо фолио? 
  • Как да приготвим домашни, вкусни бонбони и полезни барчета? 
  • Лекции за храненето и обработка на хранителни продукти
  • Правене на късмети с Фондация “Подарете Книга” ( средствата ще отидат за учебници и помагала на деца в нужда) 
  • Рисуване на нейрографика

За записване, свържете се с организаторите от old is new на номер: 0889138829  Работилниците ще бъдат от 11:00 до 17:30, а участието в една варира между 10-15лв. 

“През пролетта стартирахме нашия Sustainable Market в old is new заедно с КучеиКуче, който сега разширяваме с нови и интересни работилници в Coworking by MOVE.BG,” обясняват организаторите.

“Нека заедно се потопим в предколедната магия и да сътворим подаръци, както за нас, така и за близки хора! С по чаша топло греяно вино и още вкусотийки ще ви очакваме на 15.12 от 11:00ч в Coworking by MOVE.BG!”

“Коледа в квартала” 2019  е организирана от “КвАРТал Фестивал” - една инициатива за обособяване на културен квартал в София. Проектът се създава през 2016 година с главна цел да покаже културния потенциал на зоната, заключена между четири главни булеварда в центъра на град София – Мария Луиза, Дондуков, Васил Левски и Сливница,” обясняват организаторите.

“Целта на инициативата е създаване на мрежа между съществуващите на територията пространства, бизнеси и живущи с основен акцент върху развитието на културна и занаятчийска дейност, опазването на културното и архитектурно наследство, обособяването на пешеходни зони и разработване на идеи за облагородяване на градската среда,” обясняват организаторите.

Очакваме ви на 15 декември (неделя) от 11:00 часа в Coworking by MOVE.BG - улица "Сердика"№20, София.

Градска джунгла

MOVE.BG работи системно в подкрепа на иновативните устойчиви практики и смелите зелени икономически инициатива чрез програмата ни “Градска джунгла. Тя подкрепя личностите и проектите, които работят по възстановяването на разрушения баланс между човека и природата. Чрез аботилници и уебинари, ние предлагаме практически решения за прилагане на новаторски методи за дизайн на нов вид живот в хармония с природата.

Създаваме заедно нашето утре!

Добави в Календар 2019-12-15 11:00:00 2019-12-15 19:00:00 Europe/Istanbul КвАРТалната Коледа завладява центъра на София 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла