“Анонимните компостиращи” продължават с нова среща

На 20 ноември (сряда) те очакваме за петото ни събиране на по чаша приятни напитки в MOVE.BG. Започваме в 18:30 часа.


От МOVE.BG, публикувана на 18 ноември 2019

Лятото отмина, а новият работен сезон е в разгара си. Затова е време да заредим силите с нещо приятно и полезно за хората и природата - срещите ни разговори за компостирането, предизвикателствата, които срещаме и общите действия за тяхното преодоляване. Вече знаеш кое е събитието за теб с средата на седмицата, нали?

Програма “Градска джунгла” на MOVE.BG и “Градски експериментариум” те канят на “Анонимните компостиращи”. Новото, пето издание на формата, ще се проведе тази сряда, 20 ноември, от 18:30 часа в Coworking by MOVE.BG. Поводът е добре познат - компостирането у дома: тераса, двор, килер, мазе, в кофа или бидон, в саксия или в сандък,  дървена конструкция или в дупка в земята. 

Всеки, който иска да помогне на природата чрез малки крачки за устойчив начин на живот в града, е добре дошъл - независимо дали сте ветерани или зайци в компостирането.

В неформална среда, на по чаша питие (по желание) в дома на MOVE.BG ще се опитаме да отговорим на всякакви въпроси, да си припомним забравени неща и да научим нови, да споделим предизвикателства и да открием решения на разнообразни проблеми, свързани с компостирането. като част от нашето ежедневие в града. 

Събитието е безплатно. Моля, запазете своето място за срещата тук. Не се притеснявайте да пишете дълго и от сърце под въпросите във формуляра. Нашата цел е да бъдем максимално полезни! Вярваме, че изграждането и утвърждаването на полезни навици като компостирането е общностно начинание – споделен процес, в който най-важното е да учим един от друг. 

Подготовка за срещата - свали онлайн наръчник

Знаете ли, че всеки българин изхвърля около 80 кг хранителен отпадък всяка година? В това количество влизат обелки от плодове и зеленчуци, излишна храна, кафе и чай, черупки от яйца и много други. Разтревожени от тези данни ние в MOVE.BG заедно с момичетата от "Градски експериментариум" решихме да ви предложим да се грижим заедно за здравето на планетата ни като започнем да компостираме с вас!

Защото вярваме, че това е един от най-належащите и достъпни начини да проявим отношение и грижа към храната и ресурсите на Земята в ежедневието ни.

Така се роди първата работилница “Компостирай у дома”. С идея тя да прерасне в градинарски работилници и други формати, посветени  на темите за устойчивото развитие в общности. Интересът ви към компостирането обаче ни мотивира да сбъднем 4 работилници и 4 срещи на анонимните компостиращи. След близо 150 изработени и предадени компостера вярваме, че е време за следващата стъпка – онлайн наръчник!  

Свалете наръчника безплатно сега!

Градски експериментариум

Градски експериментариум” е организация, която работи за това да живеем по-екологично в градовете: необходимостта да бъдем близо до природата, да я пазим, изучаваме и работим с нея среща всеки от нас с философията за живота, наречена “пермакултура”, или “вечноделие” – любимият ни превод на български език.

MOVE.BG

MOVE.BG e платформа на създаващите хора. Търсим иновативни решения за обществена промяна, работим за устойчиво развитие и утвърждаваме култура на градивен диалог, активно лидерство и споделени ценности.

Създаваме заедно нашето утре!

Добави в Календар 2019-11-20 18:30:00 2019-11-20 20:30:00 Europe/Istanbul “Анонимните компостиращи” продължават с нова среща 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла