Успешни бизнес продукти в гейминг индустрията: НоваториТЕ25

На 30 април (вторник) от 18:30 часа ще си говорим с Доброслав Димитров, един от съоснователите на “Империя Онлайн“ АД - най-голямото българско студио за разработка на игри.


От Gergana Daneva, публикувана на 18 април 2019

Създаването на продукт в гейминг индустрията е хитов бизнес - рядко се знае кога една идея ще се превърне в успешен бизнес и още по-рядко - колко дълго дадена игра ще се задържи на пазара.  В новия епизод на НоваториТе ще си говорим точно за това предизвикателство - намирането на успешни стратегии, като ще разширим погледа и извън гейминг индустрията. Гост ще ни бъде един от най-добрите експерти в сектора - Доброслав Димитров, съосновател и главен изпълнителен директор на Империя Онлайн”.

Компанията повече от 10 години управлява играта "Imperia" - изключително успешен продукт на международната сцена. Наскоро фирмата беше придобита от шведската компания Stillfront Group. “Империя Онлайн” е, също така, и пионер в създаването на обучителни академии.

На 30 април (вторник) от 18:30 часа с г-н Димитров ще си говорим за тънкостите при създаването на успешни продукти и за пътя на “Империя” до международната сцена. Ще споменем и за софтуерната компания "Ъпнетикс“ АД /Upnetix/, също основана от създателите на "Империя Онлайн" и придобита наскоро от нов собственик.

Гостът

Доброслав Димитров е председател на Българската асоциация на софтуерните компании /БАСКОМ/ от лятото на 2018г. Завършва финанси в САЩ, след което се връща в България и става съосновател на “Империя Онлайн“ АД, която бързо се превръща в най-голямото българско студио за разработка на игри. Г-н Димитров участва и в създаването на “Ъпнетикс“ АД, както и на “ИТ Таланти“ /IT Talents/ - безплатна академия за обучение на програмисти.

НоваториТЕ

НоваториТЕ се излъчва всеки месец и е част от програмата за дигитален бизнес и технологии EDIT на MOVE.BG. НоваториТЕ събира историите на български предприемачи от целия свят и разкрива движещите сили зад успеха на техните компании. Всеки епизод разказва за една конкретна индустрия през перспективата на успешни български предприемачи в нея.

НоваториТЕ се излъчва онлайн като можете да го проследите на живо през страницата на EDIT във "Фейсбук" и в канала на MOVE.BG в YouTube. Можете да задавате въпроси към госта като коментари във "Фейсбук" по време на живото излъчване.

Създаваме заедно нашето дигитално утре!

Добави в Календар 2019-04-30 18:30:00 2019-04-30 19:30:00 Europe/Istanbul Успешни бизнес продукти в гейминг индустрията: НоваториТЕ25 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от НоваториТЕ