Онлайн дискусия "Българският ПВУ: Планът на бъдещето?"

На 26 юли от 12:00 гост на онлайн Кръглата маса за Бъдещето ще бъде вицепремиерът Атанас Пеканов, с когото ще обсъдим финалната версия на Националния план за възстановяване и устойчивост.


От МOVE.BG, публикувана на 9 юли 2021

Каква е концепцията на четвъртата и крайна версия на ПВУ? Какви промени бяха въведени от служебното правителство и с каква мотивация? Какви посоки за развитие на страната ни в бъдеще трасира българският ПВУ?

Отговори на тези въпроси ще търсим онлайн на 26 юли, броени дни след официалното внасяне на Националния план за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. Наш гост ще бъде служебния вицепремиер Атанас Пеканов, който отговаря за процеса на финализиране на Плана. 

Събитието ще отбележи и една година от създаването на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”, в която влизат още WWF България, “Грийнпийс”-България и “Институт Кръгова Икономика”. Тя беше основана с мотивацията за подготовка на амбициозна трансформационна програма в българския ПВУ.

Модератор на дискусията: Саша Безуханова, основател на MOVE.BG

Защо е важен разговорът за ПВУ след внасянето му в Брюксел?

Чрез Националния план за възстановяване и устойчивост България ще получи 12 милиарда лева допълнително финансиране от Европа. Средствата трябва да следват принципа пари срещу реформи и да подпомагат зеления и дигитален преход на икономиката. Заложените в Плана проекти и реформи ще трябва да бъдат изпълнявани задължително от следващите управляващи, независимо от политическата конфигурация в страната. 

Затова ви каним на четвъртата ни специална Кръгла маса за Бъдещето на България, посветена на процеса на финализиране на ПВУ и заложената в Плана визия за развитието на страната ни. 

На Кръглата маса ще бъдат вицепремиера Атанас Пеканов и представители на Коалицията.

На Кръглата маса има място за всеки един. Включи се и ти във разговора за Бъдещето! Чакаме те онлайн на 26 юли от 12:00 часа. Регистрирай се тук. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook профила на MOVE.BG тук.

Повече за Коалиция “За зелен рестарт” тук.

Допишете “Учебника по бъдеща история на България” тук.

*Гледайте пълен запис на дискусията "Българският ПВУ: План за бъдещето?" тук.

Добави в Календар 2021-07-26 12:00:00 2021-07-26 13:00:00 Europe/Istanbul Онлайн дискусия "Българският ПВУ: Планът на бъдещето?" 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла