Онлайн дискусия "Българският ПВУ: Планът на бъдещето?"

На 26 юли от 12:00 гост на онлайн Кръглата маса за Бъдещето ще бъде вицепремиерът Атанас Пеканов, с когото ще обсъдим финалната версия на Националния план за възстановяване и устойчивост.


От МOVE.BG, публикувана на 9 юли 2021

Каква е концепцията на четвъртата и крайна версия на ПВУ? Какви промени бяха въведени от служебното правителство и с каква мотивация? Какви посоки за развитие на страната ни в бъдеще трасира българският ПВУ?

Отговори на тези въпроси ще търсим онлайн на 26 юли, броени дни след официалното внасяне на Националния план за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия. Наш гост ще бъде служебния вицепремиер Атанас Пеканов, който отговаря за процеса на финализиране на Плана. 

Събитието ще отбележи и една година от създаването на инициираната от MOVE.BG коалиция от граждански организации “За зелен рестарт”, в която влизат още WWF България, “Грийнпийс”-България и “Институт Кръгова Икономика”. Тя беше основана с мотивацията за подготовка на амбициозна трансформационна програма в българския ПВУ.

Модератор на дискусията: Саша Безуханова, основател на MOVE.BG

Защо е важен разговорът за ПВУ след внасянето му в Брюксел?

Чрез Националния план за възстановяване и устойчивост България ще получи 12 милиарда лева допълнително финансиране от Европа. Средствата трябва да следват принципа пари срещу реформи и да подпомагат зеления и дигитален преход на икономиката. Заложените в Плана проекти и реформи ще трябва да бъдат изпълнявани задължително от следващите управляващи, независимо от политическата конфигурация в страната. 

Затова ви каним на четвъртата ни специална Кръгла маса за Бъдещето на България, посветена на процеса на финализиране на ПВУ и заложената в Плана визия за развитието на страната ни. 

На Кръглата маса ще бъдат вицепремиера Атанас Пеканов и представители на Коалицията.

На Кръглата маса има място за всеки един. Включи се и ти във разговора за Бъдещето! Чакаме те онлайн на 26 юли от 12:00 часа. Регистрирай се тук. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook профила на MOVE.BG тук.

Повече за Коалиция “За зелен рестарт” тук.

Допишете “Учебника по бъдеща история на България” тук.

Добави в Календар 2021-07-26 12:00:00 2021-07-26 13:00:00 Europe/Istanbul Онлайн дискусия "Българският ПВУ: Планът на бъдещето?" 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла