Преброяване на коуъркингите

Колко точно споделени работни пространства има в България и кого можем да срещнем там?


От Александра Козбунарова, публикувана на 12 юни 2017

Колко точно споделени работни пространства има в България и кого можем да срещнем там, кои са фондовете, от които да търсим финансиране, колко фондации и организации има в стартъп екосистемата и с кого в министерствата може да се говори на тема предприемачество (и да има смисъл)... За да отговори на тези въпроси EDIT, отворената мрежа на стартиращия дигитален бизнес, започва серия мини доклади за екосистемата. Първа стъпка: co-working и hacker пространства.

До края на 2017 г. пространствата, където можете да срещнете и работите с предприемачи и фрийленсъри, ще бъдат поне 33. Представяме ви пълната им карта. Без изненади най-голямата концентрация на co-working пространства и hacker spaces e в София. Броят им е 17, а разнообразието голямо - технoлогични, артистични, социални.

Извън столицата най-голямата концентрация на подобни места е в Пловдив, Варна и Бургас. Из страната по-разпространен е моделът на малките технологични средища, където се работи по конкретни технологии и се организират общностни срещи. Вижда се и все по-ясна тенденция за културни и социални споделени пространства. За спецификите на отделните места и кого можете да срещнете там, можете да разберете от доклaда ни.

Удобен инструмент за разглеждане на пространствата онлайн е и създадената от младата пловдивчанка и участничка в конкурса за момичета-предприемачи Entrepregirl 4.0 Петя Петкова платформа Apt19. Там можете да намерите актуална информация за цени и условия.

Автор
още по темата

още от Актуално