Рестартирай България: Посока Зелено

На 15-ти май ще отбележим 3 години Коалиция “За зелен рестарт”.


От МOVE.BG, публикувана на 2 май 2023

Очакваме ви на 15-ти май от 18:30 в Дома на MOVE.BG, за да отбележим Третата годишнина на Коалиция “За зелен рестарт” чрез един специален формат, по време на който ще си поговорим за нашата обща Посока Зелено и за ролята на всеки един от нас в нея.

Събитието

Необходими ли са дългосрочни посоки пред развитието на България? 

Кои са ключовите обществени групи за успешния зелен рестарт на страната ни?

Каква е ролята на общото действие за гарантиране на устойчивото и иновативно развитие на България, особено в ситуацията на постоянна политическа криза?

Каним ви заедно да намерим отговорите на тези въпроси - чрез специалния формат “Рестартирай България: Посока Зелено”. 

Чрез събитието отбелязваме Третата годишнина на Коалиция “За зелен рестарт”, в която работим заедно MOVE.BG, WWF България, “Грийнпийс”-България и “Институт Кръгова Икономика”.

Разговор: 4х5

“Рестартирай България: Посока Зелено” ви очаква във формат 4х5 - четири представяния по 5 минути, посветени на темата как да работим заедно за устойчивото развитие на България, последвани от 10-минутни дискусии с публиката след всяко представяне.

Четирите представяния ще засегнат следните ключови теми:

  • Рестарт: ролята на общностите - Балин Балинов, координатор на кампания “Енергийни решения” в “Грийнпийс” - България
  • Рестарт: ролята на образованието - Костадин Андонов, ръководител на “Младежка ангажираност и иновации” във WWF България 
  • Рестарт: ролята на бизнеса - Саша Безуханова, основател на MOVE.BG и инициатор на Коалиция “За зелен рестарт”
  • Рестарт: ролята на сътрудничеството - Асен Ненов, съпредседател на “Институт Кръгова Икономика”

Регистрирайте са за събитието тук.

Коалиция "За зелен рестарт"

Коалиция “За зелен рестарт” е създадена по инициатива на MOVE.BG в подкрепа на устойчивото и иновативно развитие на България. В Коалицията влизат MOVE.BG, WWF България, “Грийнпийс”-България и “Институт Кръгова Икономика”

Сред инициативите ни са първият Учебник по бъдеща история на България”, докладите с препоръки Мисия Зелена България и Мисия Енергиен преход, редица кръгли маси със заинтересованите страни, както и отворени писма, посветени на подкрепата на устойчивото и иновативно развитие на България.

Научете още за дейностите на Коалиция “За зелен рестарт” тук.

Добави в Календар 2023-05-15 18:30:00 2023-05-15 21:00:00 Europe/Istanbul Рестартирай България: Посока Зелено 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg
Автор
още по темата

още от Градска джунгла