Social Debugging: Digital technology in NGOs

Или как всеки с технологичен и бизнес профил може да допринесе за дигитализацията на неправителствения сектор

събота, 5 май
Добави в Календар 2018-05-05 10:00:00 2018-05-06 18:00:00 Europe/Istanbul Social Debugging: Digital technology in NGOs 20 Serdika Str, Sofia MOVE.BG contact@move.bg

От МOVE.BG, публикувана на 26 април 2018
Заедно с парньорите ни ни от Human in the Loop имаме удоволствието да ви поканим на първия по рода си двудневен solvathon – Social Debugging: Digital technology in NGOs, който ще се проведе на 5 и 6 май в MOVE.BG.

Събитието ще срещне представители на неправителствени организации и социални предприятия с ИТ и бизнес експерти. Целта на Social Debugging е да отговори на нуждата от технологични умения в НПО сектора за развиването на иновации със социална мисия.

Седем организации (challenge hosts) ще поставят като предизвикателство свой дигитален проект, който е директно свързан със социалната им мисия и отговаря на конкретно социално предизвикателство. Това може да бъде мобилно приложение, онлайн платформа, вътрешнофирмен софтуер, или друго. Oрганизациите са селектирани с внимание към потенциала, който имат техните идеи и постигнатите до момента резултати.

Професионалисти с технологични знания и опит, дизайнери и бизнес експерти ще се присъединят към екипите на организациите. В продължение на един уикенд екипите ще работят за развитието на даденото технологично решение и ще използват своите умения и експертиза в подкрепа на социално значима тема.

Каним всички с технологичен и бизнес профил да се включват и да направят своя принос за дигитализацията на неправителствения сектор у нас. Ако имате желание да участвате като експерт, моля попълнените регистрационната форма или на пишете на contact@move.bg

Предизвикателствата

Проектът: Платформа, която ще помага на българските ученици и учители да се ориентират в съдържанието на Кан Академия спрямо българските учебни програми (съдържанието в момента следва логичното "дърво на знанието на Кан Академията", но за учениците има смисъл да могат да търсят нужния им урок или упражнение и спрямо класа и темата, на която са в училище).
Този проект търси своя ментор!

Проектът: Приложение с добавена реалност (Augmented reality), което да съпътства танцовия пъзел със стъпки на хорá на Таратанци. Наблюдавайки само изображенията на пъзела, човек не може напълно да разгадае последователността на стъпките от схемата. Приложението ще доразвие дигитално изображенията, допълвайки ги с музиката и анимираната последователност на стъпките на всяко хоро.
Този проект търси своя ментор!

Проектът: Онлайн платформа за електронно обучение, виртуални консултации и онлайн специализирана библиотека за специалисти и родители на деца със затруднения в развитието. Платформата ще включва модули като "Електронни обучения," "Виртуален консултативен кабинет", за провеждане на онлайн консултации със специалисти (психолог, логопед, социален работник и т.н.), "Среща със специалиста,", "Електронна библиотека," "Уебинари" и “Форум.”
Този проект търси своя ментор!

Проектът: Приложение за телефон, чрез което туристите да подават сигнали за замърсяване в планините. Целта е когато турист види замърсено място в Планината да може с един клик в телефона си да подаде сигнал до сайта на организацията с GPS координати и снимка на замърсеното място.
Този проект търси своя ментор!

Проектът: Сайт и/или мобилно приложение за изучаване на българския жестов език. На основата на създадения от организацията първи речник на жестовия език се разработва негов видеовариант, където движенията при всяка дума/жест се представят нагледно. Сайтът и/или приложението ще помогнат на всеки да може да научи жестов език.
Ментор: Ашод Дерандонян

Проектът: Платформа, която имплементира стандартизирани алгоритми за диагностика и терапия при ежедневната работа с деца на логопедите в България. В момента, в работата на логопедите няма обективни критерии за оценка и затова платформата ще включва терапии разписани по часове с конкретни методики, както и "точки на изпитване".
Този проект търси своя ментор!

Проектът: Платформа за кариерно ориентиране и развитие за младежи, особено такива от квартални училища, която да включва възможности за работа, стаж и менторство. Младежите ще могат да.създадат свой профил, да се запознаят с реалността на пазара на труда, да намерят възможности за реализация и да се свържат с работодатели и ментори.
Този проект търси своя ментор!

Защо Social Debugging?


Срещането на професионалисти от различни среди и обединяването на техните предприемачески и технологични знания има значително социално въздействие. 
Неправителствените организации и компании познават аудиторията си достатъчно добре и нашата цел е да ги оставим да се съсредоточат върху това, което наистина има значение, докато ИТ и бизнес експерти им помагат да се справят с предизвикателствата чрез ползите от технологиите.
Организираме формата social debugging, за да намерим решения на реални предизвикателства на организации с помощта на дигиталните технологии. Адресираме проблемите, представени от компании, публични и неправителствени организации, и ги решаваме с познанията и страстта на дигиталните и бизнес професионалисти.
И понеже каузите и стойностните начинания заслужават да имат свое онлайн място, такова ще бъде запазено безплатно за участниците благодарение на приятелите ни от superhosting.bg.
Автор
още по темата

още от Решения за България: Икономика